• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. august 2009 - Suzuki

Suzuki Vitara faceliftes

Suzuki Grand Vitara relanceres til fornuftige priser

Suzuki Vitara er blevet faceliftet og kan som van fås i dieseludgave til 243.702 kr. Suzuki Vitara er blevet faceliftet og kan som van fås i dieseludgave til 243.702 kr.

Suzuki / Bilpriser.dk
Facelift af Suzuki Vitara
Omlægningen af de danske registreringsafgifter gav Suzuki Vitara en ordentlig mavepuster. Den gik fra storsællert til overskudslager på nul komma fem. Men nu prøver Suzuki af relancere den praktiske og nydelige firehjulstrækker, blandt andet med nye motorer i en faceliftet model til rimelige priser.

Plads og fleksibilitet som i en stationcar
Den ny Grand Vitara er en bil med en sjældent set alsidighed. Den er bygget på Suzuki's stolte 4x4-tradition med kvaliteter som solid chassisramme og permanent firehjulstræk med reduktionsgear. Men bag den rå firehjulstrækker gemmer der sig også en anvendelig bil til dagligdagens gøremål, mener Suzuki.
I kabinen er der plads og fleksibilitet som i en stationcar. Bagagerummet er stort, regulært og højt, og adgangen dertil klares gennem den store sidehængslede bagdør. Kabinen er fleksibelt indrettet med splitbagsæder med dobbeltfold, således at hele kabinen kan omdannes til et regulært varerum. Desuden sidder man højt og har dermed et godt udsyn over trafikken.

Nye motorer med op til 233 hk
På vejen sørger konstruktionen med uafhængige hjulophæng og multi-link bagakslen for dynamiske køreegenskaber. De nye motorer giver rigeligt med kraftoverskud, og det lave støjniveau og det høje udstyrsniveau sikrer en komfort som i en personbil.
Uanset ens temperament kan man finde en motor med styrke og et overskud: Den 5-dørs Grand Vitara fås med en magtfuld V6-motor på 3.2 liter og hele 233 HK og en 4-cylindret 2.4 liters motor med 169 HK.

Dieselmodel står stærkt
Hertil kommer en 2-liters DOHC benzinmotor på 140 HK samt en 1.9 DDiS (Direct Diesel Injection by Suzuki), som er en commonrail turbodieselmotor med partikelfilter, 129 HK og et solidt drejningsmoment 300 Nm ved kun 2.000 omdrejninger pr. minut. Dieselmodellen koster på på hvide plader 379.990 kr. og på gule plader 243.702 kr. Bilpriser.dk gætter på, at det bliver den mest sælgende model. Men den har en hård konkurrent i Subaru Forester, der går 15,9 km/l. Den koster dog 432.000 kr.
Den 3-dørs model kan fås med to benzinmotorer med DOHC og VVT: En 1.6-liters motor med 106 HK og en ny 2.4 liters med 169 HK.

Papegøjeplader først dyrere efter 20 år
Kan man som privatperson nøjes med to sæder i bilen, er det en overvejelse værd at købe bilen på papegøjeplader. Ved privat kørsel er der ganske vist en privatbenyttelsesafgift eller "misundelsesafgift" på 5.040 kr. om året. Til gengæld sparer man mindst kr. 98.000 på en Grand Vitara Van i forhold til en Grand Vitara på hvide plader, så det vil tage fra 20 år og opefter, før denne besparelse er indhentet af den årlige tillægsafgift.
Er man erhvervsdrivende, kan man naturligvis købe den på gule plader. Og så er reglerne anderledes.

Læs mere her: www.suzuki.dk/modeller/ny-grand-vitara-.aspx
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.