• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. august 2009 - Opel

Ny Opel på 71 år

Opel Kadett Strolch blev udtænkt i 1938 og bygget 71 år efter.

Opel Kadett Strolch - tegnet i 1938, lanceret i 2009. Opel Kadett Strolch - tegnet i 1938, lanceret i 2009.

Opel / Bilpriser.dk
Ny Opel Kadett Strolch
Nürburgring var i weekenden ramme om en herlig mediestunt, idet Opel valgte at præsentere en bil, der blev tegnet for 71 år siden og først er blevet bygget nu i ét eksemplar. Opel Kadett Strolch hedder den knaldrøde roadster. "Strolch" betyder landstryger, og det var netop det, den lille topersoners roadster skulle tilbyde: Hyggelige ture i landskabet.

Tog fat på at bygge bilen 70 år senere
Tegningerne blev i 2008 fundet ved et tilfældighed i arkiverne, og man kunne blandt andet læse i referaterne af ledelsesmøderne, at den ikke blev sat i produktion, fordi der var stålmangel, og fordi målgruppen var meget lille. Men Opel-ingeniørerne tog fat i bunden af en gammel Kadett fra samme årgang og byggede det ny Stroch-kabinet ovenpå. Og resultatet kunne præsenteres forleden. Motoren er på 1,1 liter, den yder 23 hk og bilen kan køre 98 km/t. Bilen er kun 3,62 m lang, så megen bagage er der næppe plads til.
En sjov detalje: Bilederne af de oprindelige tegninger var gemt som sort-hvide fotografier, og der måtte en nøje gråskala-analyse til, før det lykkedes Opel-folkene at tyde farven som klar rød.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.