Handelsguide - Bilpriser.dk

Få styr på din tandrem

Hvis tandremmen sprænger, kan den lave meget ravage og ødelægge motoren.

Forbrugerstyrelsen råder til at få styr på, hvornår tandremmen skal skiftes for at undgå yderligere problemer. Forbrugerstyrelsen råder til at få styr på, hvornår tandremmen skal skiftes for at undgå yderligere problemer.

Forbrug.dk 
Et af de emner, der volder flest problemer i sager om brugte biler, er tandremmen. Det viser klagesager i Forbrugerklagenævnet. Få styr på hvornår tandremmen bør skiftes, og undgå problemer, lyder rådet fra Forbrugerstyrelsen.

Når du køber brugt bil, er der mange ting at tage stilling til, og tandremmen er måske ikke den første ting, du tjekker. Men det kan godt betale sig, for når først tandremmen ryger, laver den så meget ravage, at det i de fleste tilfælde er hele motoren i din nyindkøbte brugte bil, der går i stykker.

Tandremmen kan ødelægge din motor
Forbrugerklagenævnet modtager løbende sager, hvor uheldige forbrugere har fået ødelagt hele motoren i en brugt bil, de lige har købt.

”Som forbruger kan du spare dig selv for bøvlet med at køre en klagesag, hvis du undersøger hvornår tandremmen bør skiftes, inden du køber bilen – og får den skiftet, hvis det er tid,” forklarer Mikkel Kay Petersen, jurist i Forbrugerklagenævnet. ”Det er ikke voldsomt dyrt at få skiftet tandrem, men hvis du ikke gør det i rette tid, kan den springe og ødelægge hele motoren.”

Du kan finde ud af, hvor mange km din tandrem kan holde i servicebogen eller ved at kontakte importøren.

Fem gode råd om tandrem, når du køber brugt bil

  • Få styr på, hvornår tandremmen skal skiftes.
  • Tjek om servicebogen er ajourført – ellers kan du ikke stole på den.
  • Tjek, at slutsedlen stemmer overens med det, sælger har sagt.
  • Lyt til sælgeren, hvis han anbefaler at få tandremmen skiftet.
  • Hvis den alligevel skal skiftes, så få sælgeren til det, inden du kører af sted med bilen.

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber brugt bil i Forbrugerstyrelsens guide Ren besked om køb af brugte biler (på forbrug.dk).

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.