Handelsguide - Bilpriser.dk

Ankenævn for Biler

Ankenævn for biler er et netbaseret ankenævn for bilejere

Ankenævn for biler er et netbaseret ankenævn for bilejere Ankenævn for biler er et netbaseret ankenævn for bilejere

Ankenævn for biler
Ankenævn for biler er et netbaseret ankenævn for bilejere, som behandler forbrugerklager i forbindelse med køb af en bil for over 10.000 kr. eller en værksted/serviceregning over 1.500 kr.

Hvis en virksomhed og en forbruger ikke kan nå til enighed i en sag, har forbrugeren mulighed for at klage til Ankenævn for biler. Klagen skal indgives skriftligt via bilklage.dk. Det koster 500 kr. i depositum for en bilejer at indgive en klage til bilklage.

Alle klager behandles af et ankenævn bestående af en forbrugerrepræsentant fra FDM, en virksomhedsrepræsentant fra autobranchen og en uvildig formand med særlig juridisk baggrund.

Sagsbehandlingstiden vil i gennemsnit være på 1 ½ måned.

Ankenævn for biler er etableret af FDM og en samlet autobranche1 for at sikre en hurtig og fair behandling af klager på autoområdet. Alle afgørelser fra Ankenævn for biler kan efter afgørelsen fortsat indbringes for domstolene.

Ankenævn for biler kan kun behandle sager, hvor problemet er opstået fra og med 3. december 2007.

Hvordan klager man?
Før du kan klage til Ankenævn for Biler skal du have forelagt klagen for den forhandler eller det værksted, som du vil klage over. Desuden skal du som minimum have en faktura som dokumentation for din klage. Du skal selv være ejer af bilen for at kunne indtaste en klage.

Da sagsbehandlingen vil foregå via hjemmesiden bilklage.dk er det et krav, at du har adgang til en e-mail adresse. Har du ikke en e-mail adresse kan du oprettet en gratis e-mailadresse her.

Læs mere om Ankenævn for biler her.

1Bag ankenævnet står: Bilbranchen, FDM, DAF, CAD, DBFU, Auto Glasmestre, F.A.I. samt De Danske Bilimportører.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.