Handelsguide - Bilpriser.dk

Pas på miljøzonerne

At køre ind i en miljøzone i Tyskland eller Italien kan give bøder.

Miljøzoner i Tyskland:
I Tyskland har 31 større byer indført miljøzoner, og 16 flere byer planlægger p. t. at gå med i ordningen. Der skelnes mellem rød, gul og grøn zone og adgangen i bil til de forskellige zoner afhænger af bilens forureningsgrad, altså dens Euro 3, Euro 4 eller Euro 5-status.
Har man en grøn miljømærkat må man køre ind i alle zoner, med en gul miljømærkat må man køre ind i gul og rød zone og med en rød miljømærkat kun i den røde zone.
For at få en grøn miljømærkat skal det enten være en benzinbil, der er indregistreret efter den 31. december 1992, eller en dieselbil med partikelfilter indregistreret efter 31. december 2005.
Har man anskaffet sig en miljømærkat, kan denne bruges i alle de byer, der har indført miljøzoner.

Man kan læse alt om de tyske miljøzoner her:
www.umwelt-plakette.de/int_daenemark.php

Miljøzoner i Italien:
Hold øje med skiltet Zona Traffico Limitato.
I Italien har mange større italienske byer indført restriktioner eller forbud mod kørsel i de historiske bykerner på visse tidspunkter.
Som udgangspunkt er det kun indbyggere eller personer med særligt ærinde, som kan få et miljømærke (Ecopass), der giver tilladelse til at køre i disse zoner inden for dette tidsrum. I de fleste byer gælder begrænsningen mellem klokken 8 og klokken 18.
Så hvis man kører ind i de berørte byer i det tidsrum, skal man være opmærksom på skiltningen (Zona Traffico Limitato - ZTL), der markerer grænsen til zonerne.
Kører man ind i en zone, bliver ens nummerplade automatisk fotograferet, og er man ikke registreret med en tilladelse, får man en bøde, der så kommer ind ad brevsprækken, når man er kommet hjem fra sin ferie.
Reglerne kan være forskellige fra by til by, så i nogle få af de større byer (eksempelvis Milano og Rom) kan man som turist godt købe en tilladelse, som sælges i tobakskiosker.


Mærkaterne kan købes via FDM's hjemmeside, som du finder her: www.fdm.dk

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.