Handelsguide - Bilpriser.dk

Skrot øsen

Skrotningsguide - Smid bilen ud og tjen 1.750 kroner

* *

Bilpriser.dk
Skal du have skrottet din gamle bil, er der penge at hente. Godtgørelsen er på 1.750 kroner. Ikke en formue, men værd at tage med. I hvert fald set i forhold til ikke at få en krone, eller at redde sig et bødeforlæg på halsen ved at "langtidsparkere" sin afdøde bil ude i samfundet.

Men du skal selv betale for selve skrotningen, så nettogevinsten bliver fra en lille tusindkroneseddel og nedefter.

Godtgørelsen gælder alle bilmærker, modeller og årgange - blot bilen afleveres hos en ophugger, der er registreret af Miljøstyrelsen.

Billeasing - Privatleasing? Find aktuelle tilbud

180 ophuggere og 1000 forhandlere er med
Mere end 180 ophuggere og 1000 bilforhandlere er med i ordningen, og alle steder i landet melder man om stor interesse blandt bilejerne. Miljøordning for Biler oplyser, at omkring 30.000 havde sendt deres bil til miljørigtig ophugning det første halve år fra godtgørelsens blev indført den 1. juli 2000.

Men det er naturligvis ikke kun økonomi alt sammen. Den helt store vinder er miljøet, som med den nye ordning kan slippe for miljøfarligt affald fra op mod 120.000 biler årligt. De godkendte ophuggere sørger for, at de miljøfarlige stoffer fra skrotbilerne behandles korrekt og at flest mulige dele genbruges. Når det er sket, sendes metallet til genanvendelse og resten til skrotning.

På den måde kan man faktisk gøre brug af over 80% af sådan en gammel bil. Og fristelsen til at efterlade bilen i grøftekanten eller baghaven er jo mindre, når man får lidt penge for at lade være.

Sådan får du din godtgørelse
Står man med en skrotmoden bil, er det nemt at benytte den nye skrotordning. Du afleverer din skrotmodne bil sammen med registreringsattesten til en af de autoophuggere, der er godkendt og registreret af Miljøstyrelsen til at modtage den. I mange tilfælde vil ophuggeren selv sørge for at afmelde bilen, udfylde en såkaldt skrotningsattest og udbetale dig det, der bliver tilbage af godtgørelsen, når selve ophugningen er betalt. Bilen kan også afleveres hos en af de over tusind bilforhandlere, der samarbejder med de godkendte ophuggere.

Nærmeste godkendte ophugger kan findes ved at klikke på linket i bunden af siden eller ved at ringe til Miljøordning for Biler på telefon 39 15 51 50.

Du kan finde mere info om skrotningsordningen på www.bilordning.dk

LINKS:
www.bilordning.dk (åbner i nyt vindue)


Billeasing - Privatleasing? Find aktuelle tilbud

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.