Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

God ide med brugt firmabil

Bilpriser.dk: Brugt bil som firmabil kan give arbejdsgiver og lønmodtager op mod en kvart million til deling over tre år

Få firmabil og del op imod en kvart million med din chef. Så opsigtsvækkende er konklusionen i en ny undersøgelse fra internetfirmaet Bilpriser.dk, der viser fidusen ved at sælge sin gamle bil til sin arbejdsgiver og få den tildelt som firmabil de næste tre år til gengæld for en lønnedgang.

Finten er at rykke bilens totale omkostninger over til firmaet, der kan trække dem fra som en driftsudgift, mens medarbejderen minimum går firmaets udgifter ned i løn før skat.

Da medarbejderen tidligere selv har betalt bilens totale omkostninger af sin løn efter skat, vil der være et stort spænd fra mindste mulige lønnedgang (omkostningsneutralt for firmaet) og største mulige lønnedgang (omkostningsneutralt for modtageren). Og dette spænd er ren gevinst som medarbejder og arbejdsgiver frit kan dele imellem sig.

Medarbejderen bliver godt nok beskattet af bilens værdi (minimum 160.000 kroner), men dette vælter på ingen måde regnskabet, da alle undersøgelsens biler har en relativ lav købspris, netop, fordi de har et højt omkostningsniveau.

Ved en bil som undersøgelsens topscorer, Peugeot 605 3,0 24V SV årgang 1994, vil medarbejderen kunne gå 539.567 kroner ned i løn før skat over tre år, hvis han til gengæld får bilen som firmabil. Dette skyldes ekstremt høje driftsomkostninger og et stort værditab. Og det er oven i købet medregnet, at medarbejderen vil have en ekstraudgift på 74.400 kroner til firmabilsskat over samme periode.

Men medarbejderen behøver langt fra at gå så langt ned i løn. Firmaets udgifter til firmabilsordning ved 60.000 kilometers kørsel over tre år, vil nemlig kun være på 285.405 kroner. Det vil altså sige, at der er 254.161 kroner til deling i form af en mindre lønnedgang end den maksimalt mulige.

Med andre ord: Arbejdsgiveren sparer samlet set på firmaets driftsomkostninger, mens medarbejderen har samme bil samt flere penge til rådighed.

Andre af undersøgelsens biler er mindst lige så attraktive. En BMW 520i fra 1994 muliggør en lønnedgang på 517.618 kroner og giver et beløb på 226.345 kroner til deling.

Undersøgelsens konklusion er mest markant for de af de 25 biler, der er fra årgang 1994 og er af en vis størrelse.

Den af undersøgelsens biler, der gav mindst til deling mellem arbejdsgiver og lønmodtager var en VW Golf 1,6 fra 1998, der kun gav 95.863 kroner henover de næste tre år.

Firmabilsanalysen 2001 - Brugt firmabil kan ses i sin fulde længde: Klik her

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.