Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Europæisk succes sikrer Autorola-gruppen rekordresultat på 11,4 mio. kr.

Autorola Group Holding A/S, der blandt andet står bag Autocom A/S, Bilpriser.dk A/S og Bilsalg.dk A/S, høster nu frugterne af sin europæiske ekspansion.

Succes med den europæiske vækststrategi, en dygtig medarbejderindsats samt en målrettet konsoliderings- og effektiviseringsproces har midt i finanskrisen sikret den danske online bilauktionskoncern Autorola Group Holding A/S et rekordresultat på 11,4 mio. kr. før skat i regnskabsåret 2008/09. Efter skat er resultatet 6,8 mio. kr. Koncernledelsen regner med yderligere vækst i omsætning og overskud i indeværende regnskabsår. Alle de danske selskaber - Autocom A/S, Bilpriser.dk A/S og Bilsalg.dk A/S - er i dag overskudsgivende, og de fleste af de 13 europæiske Autorola-datterselskaber er på vej til at blive det.

"Vi har de seneste år postet rigtigt mange penge i vor europæiske ekspansion. Vi er nu over 200 ansatte i koncernen, heraf 140 i udlandet. Derfor besluttede vi for et år siden, at vi nu ville holde en pause med stiftelse af nye datterselskaber og i stedet fokusere på konsolidering. Det virkede, og pengestrømmen er vendt", konstaterer koncerndirektør Claus Moltrup. "Der er flere årsager til det gode resultat. På grund af finanskrisen er efterspørgslen efter brugte biler steget i hele Europa, antallet af europæiske storkunder er steget, og det har sammen med en højere succesrate på auktionerne fået omsætningen til at stige med knap 40 procent i forhold til regnskabsåret 2007/08. Desuden har der har været et fast greb om omkostningerne", fortæller Claus Moltrup.

"Vi er nu den største online bilauktion i Europa og vi er en spiller, man er begyndt at lægge mærke til i branchen. Vi er nu i stand til at få kontrakter med de store leasingselskaber. For dem er vores forhandlerbase med 67.000 forhandlere en meget attraktiv målgruppe", tilføjer adm. direktør Peter Grøftehauge.

Nøgletal (tal for regnskabsåret 2007/08 i parentes):
Bruttofortjeneste: 92,6 mio. kr. (55,2 mio. kr.)
Årets resultat før skat: 11,5 mio. kr. (- 5,1 mio. kr.)
Årets resultat efter skat: 6,8 mio. kr. (- 3,9 mio. kr.)
Egenkapital: 7,7 mio. kr. (1,3 mio. kr.)
Afkastningsgrad: 12,1 pct.
Egenkapitalens forrentning: 150 pct.
Egenkapitalandel (soliditet): 7,5 pct.
Antal ansatte: 201 (182).

Bestyrelsen for Autorola Group Holding A/S består af:
Bestyrelsesformand Erik Persson, administrerende direktør Per V. Rasmussen, direktør Thomas Andresen, direktør Martin Grøftehauge.

Direktion: Peter Grøftehauge
Claus Moltrup

Kontaktperson vedrørende denne pressemeddelelse: Claus Moltrup, 29 24 04 20

Foto af Claus Moltrup kan downloades her:
ftp://presse:Presse123@87.48.155.100/Claus_Moltrup.jpg
Foto af Peter Grøftehauge kan downloades her:
ftp://presse:Presse123@87.48.155.100/Peter_Groeftehauge.jpg

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.