Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Gennembrud for leasing af småbiler

Finans Nord easyfleet præsenterer ny slags privatleasing med forsikring mod store efterregninger. Godt initiativ, mener Bilpriser.dk. Nu kan det betale sig at lease fem småbiler.

Frygten for efterregninger får mange til at fravælge leasing, men den bekymring behøver kunderne ikke længere at have. Et nyt forsikringsprodukt fra Finans Nord easyfleet sikrer kunden mod større efterregninger ved aflevering. Et skridt i den rigtige retning, mener Bilpriser.dk, der samtidig konstaterer, at tilbuddet kan give småbilerne et gennembrud på privatleasingmarkedet.

Er man fyldt 26 år og er man elitebilist, kan man tegne forsikringen, der koster 4.740 kr. om året, uanset hvor man bor i landet. Så er man dækket ind med en ansvarsforsikring, en kaskoforsikring og en forsikring mod ridser og buler ved aflevering af bilen efter leasingperioden på 36 måneder. Er man kun 21 år og ikke elitebilist, koster den 11.940 kr. om året. Der er en selvrisiko for ridser og buler på 5.000 kr. "Reelt opstår der sjældent problemer, når kunden tilbageleverer den leasede bil. Alligevel frygter mange kunder en stor efterregning. Denne frygt strider mod konceptet i privatleasing. Nemlig at gøre biludgifterne så forudsigelige og billige som overhovedet muligt," siger Peter Lorentzen, der forventer, at mere end halvdelen af kunderne vil tegne den nye forsikring.

"Initiativet er godt. Det er fint at give forbrugerne fuld tryghed ved privatleasing, som mange jo er lidt lorne ved. Man skal ganske vist lave temmelig mange buler og ridser, før forsikringen er tjent hjem, men det er et skridt i den rigtige retning", siger Niels Grøftehauge, chefanalytiker ved Bilpriser.dk.

Finans Nord easyfleet har samtidig skærpet sine tilbud, så man nu med fordel kan lease fem småbiler i stedet for at købe dem. Det viser en analyse, som bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk har udført for B. T. og Berlingske Media. De fem småbiler, som det kan betale sig at lease i en periode på 36 måneder i stedet for at købe dem, er Citro├źn C1 1.0 SX, Ford Ka 1.3 TDCI Ambiente, Ford Fiesta 1.25 Ambiente, Suzuki Swift 1.3 DDIS og VW Polo 1.4 TDI United. C 1'eren sparer man 5.795 kr. på at lease, Ford Ka'en 2.628 kr., Fiesta'en 3.600 kr., Swift'en 828 kr. og Polo'en 4.572 kr. "Det er meget overraskende. Normalt regnes det for en fordel at lease de dyrere biler med stor afskrivning, mens det bedre kan betale sig at købe de billigere biler," siger Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk. I regneeksemplet er købebilen er der tegnet forsikring hos Tryg til 4.038 kr pr., år med en selvrisiko på 5.713 kr. Finansieringen er hos Jyske Bank, hvor en ung kunde på 26 år med orden i sagerne og fast job i følge bankens oplysninger betaler en rente mellem 8,75 til 9,5 pct. ved køb af en Citroen C1 til 100.000 kr. med 12.500 kr. i udbetaling, det samme som easyfleet opkræver i førstegangsbetaling. I regneeksemplet er anvendt en rentesats på 9,25 pct.

Hele anlysen kan downloades her: http://www.bilpriser.dk/bil-analyser/pdf/Mellemregning_Bilpriser_easyfleet.pdf
og her: http://www.bilpriser.dk/bil-analyser/pdf/Eaysfleet_Bilpriser.dk.pdf .

Fakta

  • Forsikringen tilbydes i samarbejde med Codan og indeholder foruden afleveringsdækning almindelig kasko- og ansvarsforsikring. Priserne er ens over hele landet. Almindelige bilforsikringer er som regel dyrest i de store byer.
  • Forsikringen koster fra 395 kr. pr. måned. Det gælder brugere over 26 år med minimum tre års skadefri kørsel. Desuden skal bilens pris være under 250.000 kr. i 2009-priser. Dyrere biler kan også dækkes, men til højere takster.
  • Personer ned til 21 år med eller uden skadefri kørsel er også velkomne til 11.940 kr. om året.
  • Forsikringen er betinget af en selvrisiko på 5.000 kr. Meget små skader kan det således bedst betale sig at få udbedret selv, hvis ikke de falder ind under kategorien almindelig brugspatina.
  • Afleveringsforsikringen gælder kun for biler på max. 4 år med max. 120.000 km på tælleren. Erstatningen er begrænset til højst 25.000 kr. Dækningen gælder ikke skader forvoldt af dyr, rust og fugtskader samt rengøring og bortkomne genstande.

Henvendelser vedrørende denne pressemeddelelse:
Niels Grøftehauge, 40 72 14 07

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.