Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Farvel til firmabilerne

Bilpriser.dk påviser i stor analyse, at kørselsgodtgørelse oftest bedre betaler sig end firmabil

Hvis man tror, at firmabil til fri afbenyttelse er et fedt frynsegode, tager man fejl. En ny undersøgelse fra internetfirmaet Bilpriser.dk viser, at kørselsgodtgørelse er en langt mere attraktiv løsning for både medarbejder og arbejdsgiver.

Det skyldes, at skatten af fri firmabil langt overstiger de samlede udgifter til både firma- og privatkørsel, når den skattefri kørselsgodtgørelse på 2,76 kr. kilometeren regnes med.

Bilpriser.dk har undersøgt de totale udgifter over tre år ved 40 typiske firmabiler i prislejet fra 177.000 til 678.000 kr. med et årligt kørselsbehov på 20.000 kilometer for firmaet og 10.000 kilometer privat.

Firmabilsanalysens konklusion er markant. Det er først oppe i direktionsklassen, at det begynder at være en dårlig forretning at køre i privatbil for kørselsgodtgørelse i stedet for i fri firmabil.

Peugeot 306 2,0 HDI er den bil, det bedst kan betale sig selv at eje. Har man i dag den som beskattet fri firmabil, vil man kunne spare 22.992 skattefri kroner om året ved i stedet selv at eje bilen. Ved den samme bil vil det være 2.676 kr. billigere for arbejdsgiveren at udbetale kørselsgodtgørelse frem for at stille den til rådighed for medarbejderen.

Og så sparer firmaet oven i købet alt det administrative bøvl ved en firmabilsordning.

Men for andre af analysens biler er chef-besparelsen endnu større, mens medarbejder besparelsen er lidt mindre. Og så er det jo bare et spørgsmål om, hvad chef og medarbejder kan forhandle sig frem til i fællesskab.

Det er i hvert fald sikkert, at de vil kunne finde en løsning, som er fordelagtig for begge parter.

Da det er de færreste, der præcis kører de 20.000 kilometer for firmaet årligt samt 10.000 privat, giver undersøgelsen også en mulighed for at beregne ens egne totalomkostninger i forhold til egne kilometertal. Eksempelvis vil førnævnte Peugeot 306 HDI koste 1,05 pr ekstra kilometer, men er det kørsel for firmaet, vil det netto give en ekstra skattefri indtægt på 53 øre pr. kilometer.

Analysen viser også præcist hvor skæringspunktet er, for hvornår kørselsgodtgørelse bliver mere lukrativt end fri firmabil. Man skal for eksempel køre mindst 11.672 kilometer for firmaet før kørselsgodtgørelse bliver en bedre forretning.

Se Firmabilsanalysen 2001 i dens fulde længde: Klik her

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.