Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Bilpriser.dk på svindlerjagt

Bilpriser.dk sætter jagten ind på bilsvindlerne. Forbrugerne inddrages som hjælpere.

Bilpriser.dk
De fleste brugte biler annonceres i dag på nettet på bilsites som eksempelvis Bilpriser.dk. Det tiltrækker desværre, som pressen har berettet, udenlandske svindlere, der i flere tilfælde har fået godtroende bilkøbere til at sende måske 30.000 kr. til udlandet for en annonceret bil, som køberne efterfølgende aldrig ser skyggen af. Nu sætter Bilpriser.dk jagten ind på svindlerne og har gjort fælles sag med brugerne for at stoppe dem, så danske bilkøbere går en tryggere tid i møde.

Bilpriser.dk har indført anmelderknap
Helt konkret har Bilpriser.dk sat en ”anmelderknap” på alle de gratis privatannoncer på www.bilpriser.dk. Synes man som forbruger, at den annoncerede brugtbil ser mistænkeligt billig ud, at kontaktoplysningerne ser mystiske ud, at sælgeren ikke vil svare konkret på, hvem han eller hun er - eller hvor bilen kan besigtiges - så trykker man blot på ”Anmeld”. Herefter popper der et vindue op, hvori man kan rapportere det, man synes er mistænkeligt. Bilpriser.dk tager derefter hånd om svindlerne.

Svindlere får overført store beløb til udlandet
”Danske bilsites oplever at være forsøg på mellemstation for annoncesvindel. Godtroende private bilkøbere oplever, at særligt udlændinge forsøger at lokke dem til at købe en lækker brugt bil til lav pris. Svindlerne opretter typisk en række falske annoncer og forsøger at overbevise en interesseret om at alt er OK, for at få overført store beløb fra private brugere til udlandet, hvor bilen står”, forklarer country manager Steen Kristensen fra Bilpriser.dk.
”Hele set up’et er overbevisende, eksempelvis har man udover selve den falske bilannonce med lav pris, kopieret hele hjemmesider for at kunne referere til et transportfirma, som angiveligt er ægte – men er en del af svindelnummeret. Nogle forbrugere er angiveligt blevet snydt for 30.000 kr., fordi de var godtroende og håbede på at deres livs bilhandel var i hus. De er klogere i dag”, fortæller han.

Gratisannoncer er ikke skurken alene
Der er ingen tvivl om at svindlerne helst annoncerer, der hvor det er gratis for private, som på Bilpriser.dk, men på trods af det handicap har hjemmesiden godt fat i svindelannoncerne hele vejen og luset dem ud samt nu en anmelderknap.
”Vi har ikke hørt om nogen der er gået i fælden her hos os. Måske skyldes det held, da nogle angiveligt er blevet snydt. Men jeg tror nærmere på, at de brugere der færdes på vores side, er lidt bedre orienterede om den værdi de kan forvente at bilen skal have, fordi der er gratis bilvurdering på siden, som de bruger sideløbende med søgning efter brugte biler. Derfor hopper de ikke så let i”, slutter Steen Kristensen.

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.