Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Få flere kroner på den elektroniske motorvej

Bilpriser.dk stiller nu endnu mere værdifuld information gratis til rådighed

Almindelige bilister har ikke en jordisk chance for at gennemskue, hvor mange penge det egentlig koster dem at køre bil. Men det vil internetsiden Bilpriser.dk nu ændre på. Fra starten af august vil brugere af Bilpriser.dk få adgang til Bilpriser.dk's omfattende privatøkonomiske analyser. Det vil give private langt bedre mulighed for at overskue de økonomiske konsekvenser af de valg, de tager i forbindelse med deres biler.

"Vi vil gøre det lettere for den almindelige forbruger at få et overblik over bilens totale økonomi", fortæller direktør for Bilpriser.dk, Peter Grøftehauge.

Foreløbigt har Bilpriser.dk tre analyser klar til internetsiden, men planen på længere sigt er, at lægge en ny analyse på hver anden måned.

"Vi har tidligere fået en enorm respons på vores analyser. For eksempel får vi stadig henvendelser på firmabilsanalysen, som vi lavede for over fem måneder siden," siger Peter Grøftehauge.

De tre analyser, der nu lægges på nettet er: - En firmabilsanalyse, der viser udgifter og besparelser ved at køre firmakørsel i privatbil i forhold til firmabil. - En analyse af forholdet mellem køb af ny eller brugt bil til omkring 130.000 kroner. - En analyse af forholdet mellem at købe den samme bil som ny, tre eller seks år gammel brugt.

"Analyserne tager altid udgangspunkt i nogle konkrete situationer, den private forbruger står i, når der skal vælges bil. Skal der vælges en mindre ny eller en større brugt, der umiddelbart koster det samme. Hvor meget sparer man reelt, når man køber en brugt Opel Vectra i forhold til at købe en ny, og så videre," forklarer Peter Grøftehauge.

Af faktorer, der er svære at gennemskue, kan nævnes, det øjeblikkelige værditab, som træder i kraft i samme sekund, man skriver under på købskontrakten, værditabet over tid, kilometer og sådan kan man blive ved.

"Det har hele tiden været udgangspunktet for Bilpriser.dk, at skabe større gennemskuelighed på bilmarkedet, så det er egentlig bare en naturlig konsekvens af vores udgangspunkt, at vi også begynder at dele ud af vores ekspertise omkring bilers totale økonomi," slutter Peter Grøftehauge.

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.