Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Autocom.dk A/S og Bilpriser.dk fordobler antallet af ansatte

Direktør Peter Grøftehauge har sagt goddag til 65 nye medarbejdere på bare et år. Det svarer til en fordobling af medarbejderstyrken.

Autocom.dk A/S og Bilpriser.dk den 6. december 2007

Skrivebordene må rykke tættere og tættere på hinanden hos Autocom.dk og Bilpriser.dk på Tolderlundsvej i Odense C. Så sent som i mandags trådte fire nye medarbejdere ind ad døren, og på et års tid er antallet af medarbejdere vokset fra 60 til 125.

Den største del af væksten er imidlertid foregået i udlandet, idet bilauktionshuset Autocom.dk har åbnet afdelinger i Spanien, Italien og Frankrig under navnet Autorola. Tjekkiet følger i januar 2008. Dermed vil der være 12 online-auktionshuse i alt i koncernen. Og der er ingen planer om at stoppe væksten, tværtimod er der planer om at åbne seks udenlandske filialer i de kommende otte måneder, fortæller direktør Peter Grøftehauge.

Han peger på, at succesen er kommet i hus, fordi aktørerne på markedet – leasingselskaber, forhandlere og forbrugere - har taget begrebet online-bilauktioner til sig.

- Forbrugerne slipper for at køre rundt til mange forskellige forhandlere. De kan melde deres bil til auktionen og få op til 2000 forhandlere til at byde på den. I mange tilfælde er bilen solgt på 24 timer, siger han.

Dagligt er der på Autocom.dk 150-200 biler til salg. Antallet af solgte biler og omsætningen oplyses af konkurrencemæssige hensyn ikke.

Det næste mål er som sagt at erobre Europa. I dag er der afdelinger i Danmark, Sverige, Tyskland, Østrig, Spanien, Holland, Storbritannien, Belgien, Frankrig, Spanien og Italien. Desuden er der en hjemmeside for Luxembourg. Tjekkiet kommer med i midten af januar 2008.

Der er desuden sket en forøgelse af forretningsomfanget og en vækst i antallet af ansatte ved købet af Bilsalg.dk i Greve. Bilsalg.dk er et internetauktionshus, som sælger biler fra finansieringsselskaber og leasingselskaber til forhandlere. Købet skete i juni 2007, og siden har også Bilsalg.dk været i vækst med tilgang af flere nye storkunder, fortæller salgsdirektør Morten Holmsten.

Holdingselskabet bag de øvrige selskaber i koncernen, PMG Europe Holding A/S, har i regnskabsåret 2006-2007 opnået et resultat på 3,7 mio. kr. før skat. Bilpriser.dk har under selskabsnavnet Autobudget Europe A/S i regnskabsåret 2006-2007 realiseret et resultat før skat på 584.374 kroner og 437.912 kroner efter skat. Det er en smule over niveauet fra regnskabsåret 2005-2006.

- Vi mærker en stigende interesse for vore vurderingsværktøjer, Bilpriser.dk og BilpriserPro, siger salgs- og marketingchef Steen Kristensen, der også har kunnet sige velkommen til en stribe nye medarbejdere i det seneste års tid.

- Forbrugerne anvender den gratis mulighed for at få forhåndsvurderet deres brugte eller kommende bil anonymt på vores hjemmeside, inden de selv skal ud til bilhandleren. Det er der flere der finder ud af og hjemmesiden vokser derfor konstant. Det betyder også at Bilpriser.dk hver dag har over 30.000 brugte biler til salg på siden, tilføjer han.

Autocom.dk A/S har i 2006-2007 realiseret et overskud på 1.393.169 kroner før skat og 1.134.758 kroner efter skat. Investeringerne i de udenlandske auktionshuse gør, at resultatet her er mindre end i regnskabsåret 2005-2006.

Resultaterne betragtes som tilfredsstillende, især i betragtning af de betydelige omkostninger, der har været ved virksomhedskøb samt etablering og igangsætning af egne, udenlandske datterselskaber.

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.