Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Bilpriser.dk opdateret

Opdateret overblik over de brugte biler på Bilpriser.dk

Bilpriser.dk den 3. maj 2007

Afgiftsændringer har medført usikkerhed i bilmarkedet. Ændringerne i bilafgifterne har øget usikkerheden i hele bilmarkedet. Mange forbrugere spekulerer i, om deres nuværende bil er afskrevet væsentligt med regeringens pennestrøg. Derfor er hjemmesiden Bilpriser.dk klar med opdateringer af priserne i brugtbilsmarkedet.

Chefanalytiker, Niels Grøftehauge, hos Bilpriser.dk forstår om nogen de mekanismer, der påvirker hele bilmarkedets prissætning og vurderer, at markedet lige nu er præget af usikkerheden, der er opstået omkring afgiftsændringen d. 25 april.

”Der er endnu ikke nye officielle priser klar fra alle importørerne, men Bilpriser.dk har valgt at justere vurderingen på brugte biler ud fra, hvad vi ved og mener vil ske på bilmarkedet i Danmark”, udtaler Niels Grøftehauge.

De afgørende påvirkninger af prissætninger kan på kort sigt skyldes irrationel markedspsykologi, men i sidste ende bestemmer markedskræfterne prissætningen. Derfor ser vi efter de vigtigste tegn på, hvad der styrer priserne fremadrettet:

Peugeot afgørende for markedet

Udover selve lovforslagets direkte påvirkninger af prisen vurderer Bilpriser.dk, at markedslederen Peugeot lader afgiftsreduktionen komme bilkøberne til gode, og det vil i praksis betyde, de øvrige mærker er nødt at gøre det samme, hvilket igen betyder, at priserne presses ned på alle de små biler. Årsagen er, at PSA Peugeot Citroën i efteråret 2006 fyrede hver trettende medarbejder. Vi forventer derfor, at Peugeot vil foretrække at sende overskudskapacitet til Danmark, i stedet for at hæve priserne og tabe markedsandele til bl.a. Suzuki.

Konsekvenser

Alt efter bilklasse rammer afgifterne forskelligt, og vurderingerne er justeret i forhold til dette.

Små biler

Vurderingen på alle små biler er justeret ned med 6-10 procent, eksempelvis Peugeot 206, Suzuki Alto og VW Lupo.

Mellemklasse biler

Vurderingen på alle biler i mellemklassen, f.eks. Ford Focus og Citroen C4, er nedjusteret med 3-8 procent, hvilket skyldes, at 1.6 dieselmotorer har fået afgiftsnedsættelse på kr. 20.000-28.000, og det vil trække de øvrige med ned i pris.

Større mellemklasse biler

De større mellemklassebiler, som VW Passat og Ford Mondeo, er sluppet uberørt igennem ændringerne.

De større gulpladebiler

De større gulplade biler, som Audi Q7 og Porche Cayenne, er ikke opjusteret. På kort sigt forventes det, at markedet går helt i stå.


Se hvad din bil er værd på: www.bilpriser.dk

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.