Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Kvinder snyder sig selv ved bilkøb

Bilpriser.dk den 1. maj 2007

Mænd forbereder sig langt bedre til en bilhandel end tilfældet er for kvinderne. Derfor risikerer kvinderne at fremstå som lette ofre, når de bevæger sig ind på brugtbilsmarkedet – uanset om de køber hos forhandlere eller hos private.

Denne tendens underbygges af en analyse hos Bilpriser.dk, som viser, at bilhandel stadig er domineret af mændene. Og da der findes over 600.000 enlige kvinder mellem 18 og 70 år i Danmark betyder det, at rigtig mange købestærke kvinder køber en brugt bil uden at vide, om bilen rent faktisk er sin pris værd. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse – og de overskydende penge ville sikkert have været bedre brugt til en god middag, et par lækre solbriller og nye vindjakker til børnene.

Internettet tilbyder i dag rigtig gode muligheder for at finde tjeklister, taste bilens data ind i en beregnings-database over priser og generelt surfe lidt rundt for at finde den bil, der passer til netop dine behov. Det kan nemlig godt betale sig at køre de 50 kilometer ekstra, hvis prisen er rigtig!

Men tilsyneladende undlader kvinderne at danne sig det nødvendige overblik. Og hos Bilpriser.dk understreger man, at den uvidenhed kan få store konsekvenser:

Så hvis en bil eksempelvis har stået på lager i et års tid eller mere betyder det højst sandsynligt, at den er prissat alt for højt og dermed ikke er attraktiv for erfarne købere. Når en bil bare står stille så længe, er der samtidig risiko for, at bilen ældes meget hurtigt, ruster og får mekaniske problemer”, forklarer salgschef Steen Kristensen.

”Sælgeren vil desuden gerne have den solgt bedst muligt og er man ikke forberedt inden handelen kan man ende med en dårlig handel”, fortsætter Steen Kristensen.

Netop for at undgå en situation som denne har Bilpriser.dk oprettet et menupunkt på hjemmesiden med tips & råd. Her findes blandt andet en udførlig tjekliste vedrørende bilens stand, en stribe gode råd til, hvordan du vælger din næste bil samt en vejledning om brugtbilstest hos FDM, hvor fejl og mangler vurderes inden køb.

Mange forhandlere anvender selv hjemmesidens vurderingsdel, når indkøbs- og udsalgspris skal fastsættes.

Her følger et udpluk af de ting, du bør være opmærksom på, inden du køber:

- Se efter buler, ridser, farveforskelle i lakken og rustangreb. Man får ikke en ældre bil uden lidt småskrammer, men spørg lige sælger, om han nu også har husket at regne dem med i prisen?

- Tjek motorens oliestand, se om der er køler- og bremsevæske på bilen, mens bilen stadig er kold. Har bilen kørt rundt med for lidt olie eller væske, kan den blive et dyrt bekendtskab.

- Hvis bilen føles fugtig i bunden eller i bagagerummet, er bilen utæt. Det giver kostbare rustskader. Dårlig bil, dårlig handel!

- Husk at tage en prøvetur! Du kan først fornemme hvilken bil, der matcher netop dine behov og din kørestil, når du har et sammenligningsgrundlag!

- Syn for sagen! Køb aldrig en usynet bil. Hvis sælger mener, den er nem at syne, så lad ham syne den!

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.