Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Bilpriser.dk vel modtaget i Tyskland

Den tyske version af Bilpriser.dk populær blandt forbrugerne syd for grænsen

"Hmm, gad vide, hvad det egentligt koster at eje min drømmebil, hvis jeg køber den nu og beholder den i fire år?" Det spørgsmål har tyske forbrugere mulighed for at få besvaret på Internet-siden Autobudget.de, der er en tysk udgave af den danske vurderingsside Bilpriser.dk. Og det er ifølge Bilpriser.dk's direktør blevet rigtigt populært.

"Forbrugerne syd for grænsen har taget godt imod muligheden for at lægge budgetter, men vurderingerne er også meget populære," fortæller direktør Peter Grøftehauge.

På det tyske marked har der været tradition for, at forbrugerne har skulle betale for at få lavet vurderinger af deres biler, men denne tradition bryder den tyske udgave af Bilpriser.dk ved at stille vurderingerne gratis til rådighed for forbrugerne.

"Vi slår naturligvis meget på vores gratis vurderinger, fordi vurderingen er en service forbrugerne kender i forvejen," siger Peter Grøftehauge.

Med muligheden for den totale budgetlægning er Autobudget.de blevet en generation mere avanceret end det danske oplæg. Det er dog planen, at danske forbrugere også skal have mulighed for at lægge budgetter på Bilpriser.dk, men der er endnu ikke planlagt en lanceringsdato.

"Vi skal først have indarbejdet konceptet og gjort vores erfaringer på det tyske marked, men på længere sigt er det en oplagt mulighed, at også Bilpriser.dk tilbyder en budgetlægningsservice som den tyske side," siger Peter Grøftehauge.

En udvidelse af systemet i Danmark vil kræve visse ressourcer af virksomheden, så forretningsmodellerne skal ligge helt fast, før firmaet giver sig i kast med næste generations Bilpriser.dk. Og folkene bag vurderingssiden skal også finde tiden til projektet.

"Med vores forskellige andre Internet-projekter har vi rigtigt mange bolde i luften for øjeblikket, og så er det ekstremt vigtigt at holde fokus, så vi ikke taber nogen af dem på gulvet," fortæller Peter Grøftehauge.

Bilpriser.dk har gennem hele sin levetid haft tradition for at lave totaløkonomiske analyser af biler som firmabiler, de mest solgte biler, brugte biler og meget andet, og det er den tradition, som Autobudget.de bygger videre på.

"På Autobudget.de er det forbrugeren selv, som aktivt går ind og vælger de faktorer, der påvirker omkostningsniveauet ved at eje bilen," forklarer Peter Grøftehauge.

Forbrugeren skal blandt andet indtaste sit forventede kørselsbehov og den forventede ejertid, hvorefter Autobudget.de anslår, hvor meget det samlet vil komme til at koste i alt, pr. måned og pr. kilometer. Autobudget.de regner med alle omkostninger ved bilen herunder værditab, der normalt er noget af det sværeste at gennemskue for menigmand.

Vurderingerne af brugtbilspriser og værditab på Autobudget.de er estimater baseret på forskellige markedsfaktorer samt matematiske beregningsmodeller i forhold til alder, stand og kilometertal.

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.