Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Spar tusinder på ny bil

Der er mange penge at spare ved at vælge ny frem for brugt bil, viser en ny stor analyse fra Bilpriser.dk

Ny bil. Der findes sikkert folk, der ikke elsker fornemmelsen af ny bil. De kan roligt stoppe her. Men løfter mundvigene sig en anelse, mens man næsten mærker duften af frisk plastic og de jomfruelige sæder mod sin ryg, er der alt mulig grund til at læse videre. En ny stor omkostningsanalyse fra det danske internetfirma Bilpriser.dk viser, at der faktisk kan være penge at spare på at vælge en ny frem for en brugt bil, hvis blot man kan leve med at gå et "nummer" ned i bil.

"Vores undersøgelse viser, at man kan spare over tusinde kroner om måneden, hvis man vælger en mindre ny bil frem for en større brugt," fortæller Bilpriser.dk's direktør Peter Grøftehauge.

Bilpriser.dk's undersøgelse er en sammenligning mellem de samlede månedlige udgifter ved nye små biler i 130.000 kroners-klassen og brugte mellemklassebiler til nogenlunde de samme penge. Der tages højde for pris, værditab, brændstofforbrug og meget mere. Det eneste man kan lægge oven i, er reparationsudgifter til den brugte bil, hvilket for de brugte biler fra undersøgelsen realistisk kan ligge på 500-600 kroner. Det vil sige, at de reelle besparelse måske i virkeligheden er endnu større.

Sammenligning er relevant for mange mennesker, mener Peter Grøftehauge.

"Mon dog ikke mange der står foran et bilkøb i 130.000 kronersklassen vil finde det interessant, at der er op mod tusind kroner at spare hver måned, hvis man vælger mindre nyt frem for større brugt," siger han.

Undersøgelsens absolutte topscorer er paradoksalt også den dyreste i nyanskaffelse. VW Lupo med sine 163.000 kroner koster umiddelbart 58.000 kroner mere at anskaffe end en brugt Ford Mondeo fra '96. Men ser man på de samlede udgifter fra man køber bilen til man sælger den igen, er Lupo'en faktisk 700 kroner billigere om måneden.

VW Lupo er klar vinder på grund af dens ekstremt lave brændstofforbrug og dens lave grønne afgift. Men de resterende småbiler i undersøgelsen er pænt med nede i pris.

Omkostningsanalysens konklusion er i hvert fald helt klar:

"Hvis man vil spare gode skattefrie kroner, skal man vælge mindre ny frem for større brugt," udtaler Peter Grøftehauge.

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.