Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Årets billigste familiebil

Bilpriser.dk har undersøgt de totale omkostninger ved en lang række mindre familiebiler og Fiat Punto 1,2 Go kørte med guldet

Fiat Punto 1,2 Go til 129.000 kroner blev topscoreren ved en omfattende undersøgelse af de totale omkostninger ved en lang række mindre familiebiler, som den kendte Internet-vurderingstjeneste Bilpriser.dk netop har gennemført. Den totale månedlige udgift ved at eje og køre i Punto'en er beregnet til 3.375 kroner.

I analysen er bilerne sorteret efter hvilken bil, der er billigst på månedsbasis, når de totale omkostninger inklusiv brændstof og værditab ved 75.000 kilometer over fire år er gjort op. Bilerne befinder sig prismæssigt i lejet mellem 129.000 og 183.000 kroner.

"Det er dyrt at være bilejer i Danmark, men vil du køre i en ny femdørs familiebil, kan det næppe gøres meget billigere end i Punto'en", udtaler Bilpriser.dk's Direktør Peter Grøftehauge.

At den billigste bil, når der udelukkende ses på købsprisen, også viste sig at være den billigste at eje, burde ikke være en overraskelse, men billedet er langt fra entydigt. For eksempel havner Volkswagen Lupo 3L 1,2 TDI til 183.000 kroner på en fjerdeplads totaløkonomisk set, selvom den prismæssigt er undersøgelsens dyreste bil. Lupo'en falder dog lidt uden for undersøgelsen ved at være en tredørs og dermed ikke helt kan beskrives som en familiebil, men Bilpriser.dk har alligevel valgt at medtage den på grund af dens store popularitet.

"Den afgiftsbegunstigede Lupo 3L kunne nemt være havnet på førstepladsen, men den har vist sig at være relativt dyr at vedligeholde. Og så satte importøren jo altså også prisen 20.000 op på grund af den store efterspørgsel, hvilket heller ikke hjælper på regnskabet", fortæller Peter Grøftehauge.

Lupo 3L er ikke den eneste dieselbil, der får en flot placering i analysen. Analysens sølvvinder, der kun er to kroner dyrere om måneden end Punto'en, er dieselbilen Peugeot 206 1,4 HDI til 158.000 kroner. Altså umiddelbart næsten 30.000 kroner dyrere at købe, men stort set ligeså dyr at eje, når der ses på de totale omkostninger.

Til en sammenligning har Bilpriser.dk desuden medtaget to brugte biler: en Volkswagen Golf 1,6 samt en Ford Mondeo 1,8 Flair i årgang 98 til henholdsvis 150.000 og 122.000 kroner. Begge biler havner dog helt i bund på grund af højt brændstofforbrug og store udgifter til vedligeholdelse. Den fire år gamle Mondeo er med en månedlig totaludgift på 4.402 kroner 1.027 kroner dyrere om måneden end den nye Fiat Punto.

Familiebilsanalysen er den seneste analyse i en lang række fra Bilpriser.dk. Tidligere har Bilpriser.dk blandt andet undersøgt de totale omkostninger ved en række nye og brugte firmabiler, samt den forholdsmæssige besparelse ved at vælge brugt frem for ny bil. Alt sammen undersøgelser, der har givet overblik over et område, som er stort set umuligt at overskue for menigmand.

"Vi har i alle tilfælde indsamlet de nødvendige informationer, de finansierings- og driftsmæssige omkostninger ved bilen og holdt dem sammen med værditabet, der er en af vores kernekompetencer", siger Peter Grøftehauge.

Familiebilssanalysen 2002 kan ses i sin fulde længde: Klik her

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.