Pressemeddelelse Bilpriser.dk
Til fri redaktionel afbenyttelse med kildeangivelse

Bilpriser.dk: Se afgiften på nettet

Bilpriser.dk gør det nu muligt at beregne bilers registreringsafgift

Det er en meget usikker affære at importere en bil fra udlandet, da det i dag stort set er umuligt på forhånd at vurdere, hvor meget det vil koste at få en bil på danske plader. Men det vil internettjenesten Bilpriser.dk nu gøre noget ved og har derfor åbnet for en vurdering af, hvor meget det vil koste i registreringsafgift at importere en bil fra udlandet.

"Da det ikke muligt at få en bindende forhåndsvurdering af en bils registreringsafgift fra Skat, vil vi demonstrere, hvor nemt og hensigtsmæssigt et sådan system kan bygges op," siger Bilpriser.dk’s direktør Peter Grøftehauge.

Vurderingen af registreringsafgiften er lavet udfra Bilpriser.dk’s vurdering af prisen på en given bil, der igen er baseret på det professionelle vurderingsprogram, Autocom Prisberegning, som bruges af over 1.000 danske bilforhandlere.

Peter Grøftehauge mener, at Bilpriser.dk’s nye vurdering af registreringsafgiften kan gøre langt de fleste sager om fastsættelse af registreringsafgift på import-biler til en ren ekspeditionssag.

"Hvis bilen ellers er korrekt indtastet, skulle der blot udskrives en regning på det beløb, som personen allerede havde fået oplyst via internettet. Det ville kunne spare skatteyderne rigtigt mange penge, samt være langt mere hensigtsmæssigt for forbrugeren," forklarer Peter Grøftehauge.

"Du er faktisk aldrig længere væk fra en vurdering af registreringsafgiften end, du er fra den nærmeste computer med internetforbindelse. Det vil sige, at hvis du kigger på en bil i Tyskland, vil du stort set på stedet kunne vurdere om, det ville kunne betale sig at importere den eller ej."

Peter Grøftehauge understreger dog, at i langt de fleste tilfælde vil det ikke kunne betale sig for private at importere en brugt bil fra udlandet:

"Basisprisen inden afgifter er presset helt i bund i Danmark på grund af vores høje afgiftsniveau. Når du sammenholder dette med omkostningerne ved transport og så videre, vil regnestykket oftest gå i rødt. Men i modsætning til tidligere bliver det nu et fuldt oplyst område," siger han.

Ved en vurdering af registreringsafgiften er det vigtigt at huske at tage højde for at biler i udlandet ofte sælges med betydeligt mere udstyr end herhjemme. Det vil især for store biler have en indflydelse på vurderingen af registreringsafgiften, men ekstraudstyr medregnes af systemet, når blot det huskes under indtastningen af bilens data.

Det er ikke den endeligt gældende vurdering, der nu kan fås på Bilpriser.dk. Den fås først, når bilen er kommet til landet, hvilket vil sige, at en privatperson eller en professionel importør kan risikere at købe en bil i udlandet, få den transporteret til Danmark for så siden at opdage, at registreringsafgiften blev så høj, at de ikke ville have købt bilen i første omgang. Men det er politisk afgørelse, taget på Christiansborg.

"Det er vigtigt, at brugerne forstår, at det kun er en vurdering af, hvad de skal betale i registreringsafgift. Hvad Skat mener, at de skal betale, er aldrig til at sige på forhånd, men alt dette informerer vi naturligvis indgående om på siden."

Peter Grøftehauge frygter ikke for, at der vil være store uenigheder mellem Bilpriser.dk og Skat.

"Bilpriser.dk er baseret på landets absolut førende og mest anerkendte vurderingssystem Autocom Prisberegning, der kun har opnået sin store udbredelse på grund af sine præcise vurderinger, så jeg forventer ikke, at der vil opstå problemer med vurderingsfolkene fra Skat," slutter Peter Grøftehauge.

Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.