bilpriser.dk

Barnevognsanalysen 2017

Fabia: Det klogeste valg af bil med plads til barnevogn.

Škoda Fabia til 149.000 kr. er det kloge valg for den unge familie, der skal have en sikker og økonomisk ”barnevognsbil”. Dacia er dog billigst. Škoda Fabia til 149.000 kr. er det kloge valg for den unge familie, der skal have en sikker og økonomisk ”barnevognsbil”. Dacia er dog billigst.

bilpriser.dk

Uddannelsen er slut, bopælen og jobbene er fundet, og den lille mikrobil er for lille. Især når den første lille ny er på vej, og mor, far, barn, barnevogn og masser af bagage skal med på familiebesøg i andre landsdele.

Bilpriser.dk har analyseret mulighederne, og valget er klart, hvis både økonomi og sikkerhed skal gå hånd i hånd: Škoda Fabia 1.0 MPI med 75 hk til 149.000 kr. plus levering kan prale af fem EURO NCAP-stjerner og en rigtig god driftsøkonomi. Takket være et lavt værditab, en økonomisk motor og en lav ejerafgift er den ganske billig at køre i, nemlig 1,80 kr. pr. km. eller 3.000 kr. om måneden uden service og forsikring, men inklusive finansiering, værditab, brændstof og ejerafgift.

– Det er tysk-tjekkisk kvalitet, som mange er trygge ved, og vil man udvide garantien, er en serviceaftale en god idé, råder chefanalytiker Niels Grøftehauge fra bilpriser.dk.

Tag roligt en lille motor
Han mener ikke, at de unge familier skal lade sig afskrække af de små benzinmotorer på 1 liter i Škoda’en eller i den Opel Astra, der også er med i analysen:
– Moderne benzinmotorer har et meget bedre drejningsmoment, altså bundtræk, end de havde før i tiden. Og når man får en baby, ræser man jo ikke af sted. Man kører stille og fornuftigt af hensyn til sin lille, ny familie, påpeger Niels Grøftehauge.

Dacia Logan billigst

Dacia Logan 1,5 dCi Ambiance stationcar til 139.990 kroner plus levering, der under motorhjelmen har Renaults perle af en 90 hk stærk og superøkonomisk dieselmotor, er billigere at køre i end Fabia’en. Kun 1,64 kr. pr. km er det utrolige facit over fire år med 20.000 km om året. Det svarer til 2.728 kr. om måneden med de samme forudsætninger. For få år siden var så lave udgifter kun muligt med en minibil i Polo-størrelse. Positivt er det også, at den har tre års garanti.

Den har imidlertid kun tre EURO NCAP-stjerner, så forskellen op til den femstjernede Fabia på 272 kroner om måneden må hver enkelt familie beslutte, om de vil ofre for den ekstra sikkerhed. Det kan jo også ske, man kun har ansvaret for sig selv og vil spare de penge.

Opel Astra også et godt valg

Ønsker man sig lidt tysk hverdagsluksus og masser af sikkerhed, kommer Opel Astra 1.0 Ecotec stationcar med 105 hk til 226.000 kr. plus levering ind som det næste naturlige valg, når budgettet ikke må sprænges. Her løber km-udgiften op i 2,29 kr., svarende til 3.813 kr. om måneden uden forsikring og service. Her gavner en benzinøkonomi på hele 23,3 km pr. liter godt på regnskabet.

Pas på brugte
Der er ingen brugte biler med i denne analyse over ”barnevognsbiler”. Og det er ikke tilfældigt.
– Der er langt flest fordele ved at vælge nyt. Nogle familier, og fædrene især, vil måske brænde efter en bestemt brugtbil. Men så er der måske kun fire-fem på markedet, og så skal man køre land og rige rundt i weekend efter weekend. Man bruger meget energi på det, og det giver ikke den store besparelse. Der kommer jo hurtigt reparationer på brugte biler. Og køber man en ny, kan man være sikker på, at der er en stor køberskare, når man skal af med den, slutter han.
Børnefamilier kan i øvrigt med fordel besøge denne guide til pakning af barnevogne i forskellige bilmodeller: http://www.byskov-biler.dk/2016/barnevogn/.

Download hele analysen her!

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.