Berlingske

Skal du lease eller købe?

Kloge bilejere kan spare sig til en ekstra bil.

I den aktuelle analyse giver Peugeot 308 den største fordel ved leasing frem for køb i forhold til bilens pris. I den aktuelle analyse giver Peugeot 308 den største fordel ved leasing frem for køb i forhold til bilens pris.

Berlingske Tidende – 30. januar 2016 / Povl Dengsøe

Der er voldsomme besparelser at hente ved at vælge den billigste forsikring til sin bil. Ifølge Forbrugerrådet er der ikke den store forskel på selve forsikringen. Og dermed kan forbrugerne lige så godt gå benhårdt efter den bedste pris, påpeger økonomer.

Dertil kommer, at der er tilsvarende solide besparelser ved at finde det billigste lån til bilen – selv hvis både forsikringerne og lånene er toppen og bunden af de ti bedste tilbud på markedet. Samlet set svarer besparelsen på den billigste løsning på de to udgiftsposter til prisen på en ny bil – ganske vist markedets billigste mikrobil – i forhold til den dyreste løsning på den top ti-liste, som prisportalen Comparo har udarbejdet.

Alternativet til at låne penge og købe bil er at lease den. Ifølge en analyse fra Bilpriser.dk er det nogenlunde ligeligt fordelt blandt 15 bilmodeller, om det er billigst at lease eller købe. Og det skifter meget afhængig af markedssituationen, påpeger chefanalytiker Niels Grøftehauge.
»Tidligere var Ford meget fremme med leasing, og nu er det Peugeot. Importørerne tænker i salgstal, og hvis de ser et sløjt salg, så gør de typisk noget drastisk og kommer med nogle tilbud, der siger spar to,« siger han.

Splitleasing betyder at dele en leasingbil med sin arbejdsplads. Det kræver kørebog over privatkørsel og arbejdskørsel, og det giver adgang til en firmabil uden fuld beskatning. Men det er en blanding af to aftaler - en med virksomheden og en med dig. Det giver to risici: Hvis der f. eks. sker et motorhaveri til 50.000 kr., hæfter begge parter for beløbet. Hvis firmaet betaler, kan det rejse et skattespørgsmål. Desuden skal kørebogen være nøjagtig. Ellers risikerer du fuld beskatning som firmabil. FDM fraråder på grund af de to risici.

Dermed kan der være store besparelser i de kampagner, skiftende bilmærker laver med leasing af modeller, de gerne vil have på gaden. I den aktuelle analyse giver Peugeot 308 den største fordel ved leasing frem for køb i forhold til bilens pris.

Se analysen her

Læs hele analysen på Berlingske 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.