Børsen Biler / Bilpriser.dk

Firmabilen 2016

Vi vælger større og dyrere firmabiler

Der er en generel tendens i markedet til at bruge lidt flere penge på firmabilen.

Finanskrisen synes at være så meget på afstand, at der er mere luft i budgetterne til for eksempel en Jaguar XE i stedet for en Ford Mondeo.

Begge biler er med i den store årlige firmabilanalyse fra Bilpriser.dk

For fem år siden skrev Børsen Firmabilen om begrebet 'downsizing', der blev brugt som betegnelse for at gå et nummer ned i firmabil.

Tag en Ford Focus i stedet for en Mondeo, skrev vi, for Focus fås med det samme udstyr og kører næsten lige så godt. Det var på et tidspunkt, mens finanskrisen stadig gjorde nas i de danske virksomheder.

Vi har ikke noget udtryk for, hvad man kalder det, når det går den anden vej, men det gør det nu. Så lad os kalde det 'upsizing'. Alm Brand Leasing er en af de leasingvirksomheder, der oplever, at der er lidt mere luft i kundernes bilbudgetter.

Vi har tidligere oplevet, at signalværdi har været vigtig for mange virksomheder. I særdeleshed gennem finanskrisen. Alligevel har Mercedes med skarpe beskatningspriser formået at øge markedsandelen på C-klassen som firmabil ganske betragteligt i de senere år. Vores oplevelse er, at de fornuftige priser og det forbedrede økonomiske klima har banet vej for, at det er blevet mere og mere acceptabelt at lease en firmabil i premium-segmentet,” siger adm. direktør Thomas Lindgren Mortensen fra Alm Brand Leasing.

Hos LeasePlan Danmark, der administrerer mere end 27.000 biler for danske virksomheder og kommuner, oplever man samme mønster.


”Vi oplever en klar tendens til, at flere førerne af firmabiler ser mod klassen over den, de har nu, når firmabilen skal udskiftes. Det er en tendens, vi har set siden starten af 2015, og vi forventer faktisk, at den bliver forstærket resten af året,” siger Lars Eegholm, adm. direktør i LeasePlan Danmark.

Alm Brand Leasing er for nylig begyndt at tilbyde både erhvervs- og privatleasing af Jaguar XE.

Thomas Lindgren Mortensen, adm. direktør i Alm Brand Leasing, er spændt på at se, hvordan leasingkunderne tager imod Jaguar XE som en prestigebil for den kræsne firmabils-leaser.:

”Jeg har selv prøvet bilen og er meget positiv over de flotte linjer og detaljer som touch-skærm, og betjening af fx navigation, radio, telefonopsætning der er let at håndtere. Jeg ser ikke nogen grund til, at Jaguar ikke også skulle kunne sætte sig på en fornuftig markedsandel i dette segment, særligt fordi Jaguar XE fås med større motor og med automatgear,” siger Thomas Lindgren Larsen fra Alm Brand Leasing.

Jaguar XE med 163 hk med manuel gear har en beskatningsværdi på ca. 427.000 kr. Det betyder, at den prismæssigt kan konkurrere med fx BMW 320d GT og Mercedes C220, der ligeledes kan fås som sedan i samme beskatningsniveau.

Få den årlige firmabilanalyse over totaløkonomien i de mest populære firmabiler i Firmabilen 2016, der følger med som tillæg til Børsen torsdag 12. november.
Analysen er leveret af Bilpriser.dk.

Se analysen ved at klikke her


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.