BT og Bilpriser.dk

Stationcaranalysen 2012

Se hvilken stationcar der er det bedste køb.

Renault Clio og Seat Ibiza slås om at tilbyde markedets billigste totaløkonomi i stationcarudgave. Download Stationcaralalysen nederst. Renault Clio og Seat Ibiza slås om at tilbyde markedets billigste totaløkonomi i stationcarudgave. Download Stationcaralalysen nederst.

Af Hans Uffe Christensen Berlingske Media

Plads til den store bagage
Kært barn har mange navne. Det gælder også de eftertragtede stationcar-biler, der bærer kække modelbetegnelser som Avant, Estate, Touring, Sportswagon, Sports Tourer og en hel masse andet. Fælles for disse  biler er fuld tagline som en varebilsudgave af en personbil. Men i dag ofte designet mere med stil og sportslighed end maksimal bagageplads for øje.

Stationcar-modeller er næsten altid en pæn sum penge dyrere end de normale personbils-varianter kaldet hatchback eller sedan, der har traditionelt bagagerum. Derfor kniber det for stationcars at konkurrere på totaløkonomi, selv om deres relative værditab ofte er lavt. Et godt eksempel er Seat Ibiza 1.2 diesel med Reference-udstyr. Som stationcar koster den 1,76 kr. pr. kilometer. Som hatchback 1,65 kr./km. i totaløkonomi.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Dyrt at gå en klasse op
Men at gå en udstyrs-variant op er ofte dyrere end at tilvælge stationcar-varianten. F.eks. koster en Renault Megane 1,5 diesel fire øre mindre som stationcar med Autentique-udstyr end som hatchback med Expression-udstyr.

Som altid er det kostbart at gå en klasse op. Billigste mellemklasse-stationcar, Renault Megane 1,5 dCi er med 2,34 kr./km. en trediedel dyrere at eje og bruge end den en klasse mindre Renault Clio stationcar med samme motor. Den koster 1,76 kr. pr. kilometer. Storebror Lagua statiocar med samme motor koster 35 pct. mere pr. kilometer.

Stationcarudgaver bør derfor kun købes, hvis man har brug for den ekstra bagageplads. Dog kan en lille stationcar ofte erstatte en større ikke-stationcar, og er det tilfældet for f.eks. familien på fire, er der intet at betænke sig på. Den lille stationcar er alt andet lige langt billigere i drift og ejerskab.

BilpriserPro har opdateret analysen den 20/6-2012, hvorfor der kan forekomme enkelte afvigelser fra den skrevne tekst.

Download Stationcaranalysen 2012 her

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.