BT og Bilpriser.dk

Mellemklasseanalysen 2012

Mellemklasse er overklasse.

Citroen C4 og Hyundai i30, som begge er med dieselpower, topper listen over god totaløkonomi med henholdsvis 2,15 og 2,17 kr./km. Citroen C4 og Hyundai i30, som begge er med dieselpower, topper listen over god totaløkonomi med henholdsvis 2,15 og 2,17 kr./km.

Af Hans Uffe Christensen Berlingske Media

Citroen C4 topper analysen
Engang var mellemklassebiler som Volvo 140 Danmarks mest solgte. I dag er mellemklassen nærmest for overklassen, når det gælder privatbilisme, for totaløkonomien ved at eje og bevæge en bil fra denne klasse. er i gennemsnit næsten dobbelt op i forhold til minibilerne.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Billigste bud er Citroen C4 med 1,6 dieselmotor til 2,15 kr. pr. kilometer. Det er ca. 60 pct. mere, end billigste bil fra miniklassen - VW UP - dræner tegnebogen for. Med i billedet hører, at minibilerne slet ikke er så mini endda. En VW Polo er i dag større end en VW Golf var i halvfjerdserne, hvor mellemklassen havde sin storhedstid.

Klassens dyre drenge
Rækker ambitionerne til en bil fra den store mellemklasse skal der lægges betydeligt større beløb i bilbudgettet. En Mitsubishi Lancer passerer de tre kr. pr. kilometer, og en Mondeo selv med mindste spare-diesel ryger over fire kr. pr, kilometer.

Tænker man i prestige-baner - f.eks. en 5-serie BMW - passeres syv kroner pr. kilometer. Med 20.000 km. om året svarer det til, hvad en almindelig dansk lønmodtager får udbetalt efter skat.
Mellemklassen er langt hen ad vejen franskmændenes og koreanernes domæne, når det gælder totaløkonomi. Otte ud af de 10 billigste biler er producenter i disse lande. Kun en enkelt tysker (VW) og en enkelt italiener (Alfa Romeo) har sneget sig ind.

Du kan downloade Mellemklasseanalysen 2012 her

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.