bilpriser.dk

Brugt bil til 100.000 kr.

Vælg brugt bil med omtanke og få luft i budgettet.

En brugt Peugeot 607 kan i følge analysen være et dyrt bekendtskab blandt brugte biler i 100.000 kr. klassen. En brugt Peugeot 607 kan i følge analysen være et dyrt bekendtskab blandt brugte biler i 100.000 kr. klassen.

Bilpriser.dk

Brugte biler i 100.000 kr. klassen er populære. Værditabet fra den tidligere ejer har for de flestes vedkommende taget en stor bid af prisen. Men som øvrige biler har de forskellig totaløkonomi. Og det kan være vanskeligt at overskue uden lidt regnearbejde.

Forskel på op til 95%
Bilpriser.dk har med udgangspunkt i et fast budget på 100.000 kr. analyseret 58 biler, sat til salg på hjemmesiden, og beregnet totaløkonomien for hver enkelt bil over 4 år og 80.000 km. Resultatet viser, at bilkøberne gør klogt i at liste drømmebilerne op inden en gennemregning afslører om der skal vælges med andet end indkøbsbudgettet og hjertet. For der er næsten 95% forskel i totaløkonomien mellem billigste og dyreste eksempel. ”For en familie med begrænset budget betyder det måske en ekstraudgift på over 28.000 kr. pr. år hvis analysens dyreste, en Peugeot 607 3.0, vælges frem for den billigste, - en VW Lupo 1.2 TDI”, udtaler Niels Grøftehauge, chefanalytiker hos Bilpriser.dk. Men der er også forskel på de to og andre bilers størrelse og anvendelsesmuligheder, - og måske også populariteten og prestige. ”Værditabet alene påvirker med ekstra 23.860 kr., og med en markant højere ejerafgift, afledt af vægt og dårligere brændstoføkonomi løber det jo op”, påpeger Niels Grøftehauge.

De 58 biler, som indgår i analysen, dækker bredt og det vil naturligvis være individuelt hvilke man selv synes passer til ens behov. Nogle vil med fordel vælge en mindre og billigere model, mens der også kan være kort vej til en større bil end man lige overvejede. Bemærk at dieselbiler uden dieselpartikelfilter påføres 1.000 kr. ekstra i ejerafgift pr. år. 


Rabatter medfører bedre totaløkonomi
”Individuelle rabatter kan forrykke regnskabet. Og vi kan kun opfordre købere til at man, evt. sammen med banken og bilhandleren, får gennemregnet totaløkonomien i den næste brugte bil, og ved selvsyn ser om der er en økonomisk forskel, der betyder at man skal overveje at vælge den ene frem for den anden” udtaler chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk.

De 3 billigste køb i analysen
Volkswagen Lupo 1.2 TDI 3 L
Fiat 500 1.2  Pop  
Opel Corsa 1.3 CDTI

De 3 dyreste køb i analysen
Peugeot 607 3.0    
Chevrolet Evanda 2.0  SX  
Suzuki Grand Vitara 2.0  St.car


Download hele analysen (Pdf)

 
Mere om totaløkonomi

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.