Bilpriser.dk

MPV-analysen 2011

Stor forskel på totaløkonomien for MPV’ere

Skoda Roomster ligger godt i MPV-analysen 2011. Skoda Roomster ligger godt i MPV-analysen 2011.

Bilpriser.dk

Bilpriser har i seneste analyse udregnet totaløkonomien for 57 MPV-modeller. Analysen viser, at der er store forskelle i totaløkonomien.

Den store familiebil koster
MPV’ere (Multi Purpose Vehicle) er familiebiler af den store type, der også kan fungere som varebil eller limousine. For mange børnefamilier er det en oplagt modeltype grundet dens størrelse med 5 eller 7 sæder, men hverken indkøbspris eller totaløkonomi er lav, og derfor bør børnefamilierne være endnu mere opmærksomme på totaløkonomien for ikke at sætte sig for hårdt rent økonomisk.

Leasing af din næste MPV? Gå til leasingoversigten

5 eller 7 sæder
32 af bilmodellerne i analysen har 5 sæder, og de øvrige 25 har 7 sæder. Selvom 7-sæders MPV’ere er dyrere i indkøbsprisen, er de ikke nødvendigvis dyrere hvad angår totaløkonomien. Faktisk er Renault Grand Scenic 1,5 dCi FAP Authentique med 7 sæder et billigere køb på sigt end flertallet af de 5-sædes modeller, Bilpriser.dk har kigget på i analysen.

Samtidig har Scenic også en kraftigere motor end mange af 5-sædes-modellerne. 

Billigste model
Skoda Roomster 1,2 TDI Greenline lægger sig klart i førersædet hvad angår den bedste totaløkonomi, dog skarpt forfulgt af Citroen C3 Picasso 1,6 HDI-Fap Comfort. Begge er med 5 sæder og kan erhverves for 199.000 kr. 

Rabatter betyder billigere totaløkonomi
”Individuelle rabatter kan forrykke regnskabet, og derfor kan vi kun opfordre til at man evt. sammen med banken eller bilhandleren får gennemregnet totaløkonomien i den næste bil” udtaler chefanalytiker Niels Grøftehauge fra bilpriser.dk.

”Selvom noget ser billigere ud ved første beregning glemmer mange at tage ordentligt hensyn til afskrivningerne, og det bliver dyrt når man skal skifte bil næste gang. Får man ikke nedbragt sin gæld til restværdien inden næste bil skal købes, kan man blive tvunget til at gribe dybere i lommen for at udligne forskellen op til restgælden eller vælge noget andet end man egentlig ønsker” slutter Niels Grøftehauge.

Beregn totaløkonomien
Totaløkonomien for bilerne i denne analyse er beregnet ud fra en 4-årig periode, hvor der køres 20.000 km. årligt. Det er vigtigt som bilkøber at beregne totaløkonomien ud fra ens eget personlige behov, da tallene kan variere. Måske har man ikke ancienitet til at få en god forsikringspris hos forsikringsselskabet, men kan ved nogle bilmodeller få et godt tilbud, hvilket kan ændre regnestykket væsentligt.

Samtidig kan en bil, der er dyr i erhvervelse vise sig at være markant billigere på sigt grundet dens brændstoføkonomi. Desuden skal man afgøre om man ønsker at eje eller privatlease MPVen, idet der oftest vil være leasingtilbud i markedet der kan være interessante.

Læs mere om totaløkonomien ved køb af bil
Download skema til beregning af totaløkonomien

Top 3 billigste køb i analysen

5-sæders modeller
1. Skoda Roomster 1.2 TDI Greenline St. car 5d 5g 75hk
2. Citroën C3 Picasso 1.6 HDI-fap Comfort St. car 5d 5g 90hk
3. Skoda Roomster 1.2 Style St.car 5d 5g 70hk

7-sæders modeller
1. Renault Grand Scenic 1.5 dCi FAP Authentique+ 7pers St. car 5d 6g 110hk
2. Volkswagen Touran 1.6 TDi Startline St. car 5d 6g 90hk
3. Renault Grand Scenic 1.6 Authentique+ 7pers St. car 5d 6g 110hk

Download den fulde analyse


Leasing af din næste MPV? Gå til leasingoversigten
 


 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.