Bilpriser.dk

Mellemklasseanalysen 2011

Golf kickstarter priskrig i mellemklassen.

Volkswagen Golf har indledt et massivt angreb om mellemklassebilernes trone med stor prisnedsættelse. Volkswagen Golf har indledt et massivt angreb om mellemklassebilernes trone med stor prisnedsættelse.

Bilpriser.dk
Med en væsentlig prisnedsættelse på VW Golf er en interessant priskrig i mellemklassen skudt i gang. Samtidig kan mellemklassen, der tidligere var danskernes mest foretrukne bilklasse, nu udfordre flere biler i småbilsklassen på totaløkonomien, viser ny analyse fra Bilpriser.dk. Dermed er der lagt op til en interessant udvikling.
I en Mellemklasseanalysen 2011 fra Bilpriser.dk, der som tidligere omfatter de mest populære og aktuelle biler i mellemklassen, har VW Golf taget et spring fra en 19. plads i 2010 op til en 8. plads for biler med den bedste totaløkonomi. Med en meget tæt placering op ad Kia Ceed, hvor kun ganske få kroner om måneden adskiller dem, kan Golf nu pludselig være med i opløbet, som ellers har været domineret af mærker som Hyundai og Kia. 
”Når Golf rykker 11. pladser op på listen og dermed kommer i Top 10 over biler med bedste totaløkonomi set over en 4-årig periode, så er det naturligt at det vil påvirke prissætningen i mellemklassen blandt de øvrige aktører. Der er ingen tvivl om, at VW har kickstartet en rigtig interessant udvikling med prisnedsættelsen af Golf. Det er en udfordring til konkurrenterne som muligvis kan bidrage til at gøre mellemklassen lige så populær som den engang var”, fortæller chefanalytiker i Bilpriser.dk Niels Grøftehauge.
Bilpriser.dk, der over året udarbejder en række bilanalyser, peger også på en anden interessant tendens, som mellemklasseanalysen viser: Op til flere af bilerne i mellemklassen kan med fordel konkurrere mod de dårligst placerede biler i småbilsanalysen fra februar. Eksempelvis er der reelt ingen forskel på at købe en enkelt model af VW Polo eller Golf set ud fra totaløkonomien, hvilket givetvis vil flytte bilvalget en klasse op for mange.

Download Mellemklasseanalysen her (Pdf)
 


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.