7. juni 2023 - BMW

Den helt nye BMW i5
Den helt nye BMW i5: Dynamisk, digital og fuldelektrisk.

BMW i5 eDrive40

BMW
 
Mere dynamisk end nogensinde, med et væld af digitale innovationer – og i fuldelektriske udgaver. Den nye BMW 5-serie Sedan er klar til lancering i oktober måned.
 
Igennem 51 år og syv modelgenerationer har BMW 5-serien været en nøglemodel hos BMW. Den er solgt i mere end 10 millioner eksemplarer verden over – og til oktober er den ottende generation klar til at konsolidere sin position i premium-segmentet. 

Sportslig køredynamik og langturskomfort
Den nye BMW 5-serie Sedan er kendetegnet ved en perfekt balance mellem sportslige og komfortorienterede egenskaber. Kombineret med generøs plads, moderne funktionalitet, høj akustisk komfort, materialer af høj kvalitet og avancerede digitale tjenester melder den nye BMW 5-serie Sedan sig nu klar til at indtage det danske marked.

Sammenlignet med forgængeren er den nye generation vokset i længden med 97 mm til 5.060 mm, i bredden med 32 mm til 1.900 mm og i højden med 36 mm til 1.515 mm. Akselafstanden er ligeledes øget med 20 mm til 2.995 mm. Bagagerummets kapacitet er på 490 liter.

Nyt designsprog
Forfra er den nye BMW 5-serie Sedan kendetegnet ved en moderne fortolkning af de dobbelte forlygter med nærmest lodret placerede LED-elementer, der fungerer som blinklys og kørelys i dagtimerne. BMW nyregrillen kan leveres med BMW Iconic Glow konturbelysning.

Set fra siden formes designet af de markante linjer, sorte sidepaneler og forsænkede døråbninger. Det klassiske Hofmeister-knæk ved C-stolpen præges af et 5-tal for yderligere blikfang. 

De dynamiske proportioner fortsætter til den markante bagende, hvor flade, skulpturelle baglygter er en ny fortolkning af det velkendte L-design.
Den dynamiske karakter kan understreges yderligere ved valg af M Sportspakken og M Sportspakke Pro.

Premiere for vegansk interiør og ”In-car gaming”
Kabinen i den nye BMW 5-serie Sedan har et markant reduceret antal knapper sammenlignet med forgængeren. BMW Curved Display og det nye infotainmentsystem – BMW Operating System 8,5 – tilbyder en række digitale funktioner i en ny menustruktur.
Rattet er redesignet med en flad nederste del. BMW Interaction Bar med baggrundsbelysning og krystalstruktur – også kendt fra BMW i7 - strækker sig over hele instrumentpanelet og inkluderer berøringsfølsomme kontrolpaneler. 

Nydesignede sportssæder er standard. De valgfrie komfortsæder tilbyder en bred vifte af elektriske justeringsmuligheder. Den nye BMW 5-serie Sedan er første model, som har et fuldt vegansk interiør som standard. Dette omfatter overfladerne på sæderne, instrumentbrættet og dørpanelerne samt rattet. Den valgfrie udstyrsmenu inkluderer også BMW Individual Merino læderbetræk i flere tofarvede udgaver.

Modellen er som standard udstyret med parkeringsassistent, inklusive bakkamera og bakkeassistent. Med den valgfrie Parking Assistant Professional kan automatisk parkering og manøvrering op til 200 meter styres i bilen eller via smartphone uden for bilen. 

Standardudstyret inkluderer også optimeret smartphone-integration via Apple CarPlay® og Android Auto™. Med funktionen Remote Software Upgrade holder bilen sig altid opdateret med den nyeste software. Med BMW ConnectedDrive Upgrades kan kunden også teste udvalgte funktioner gratis i en periode og derefter bestille dem for en bestemt periode, hvis dette ønskes. 

Andre digitale nyheder er mulig videostreaming på kontrolskærmen og ”In-car gaming”, hvor fører og passagerer kan spille sammen – fx mens de venter på, at bilen bliver opladet (kun muligt, når bilen holder stille). 

To elektriske varianter fra start
Den helt nye BMW i5 lanceres i første omgang i to varianter, som begge er udstyret med femtegenerations BMW eDrive-teknologi samt et højspændingsbatteri på 81,2 kWh nettokapacitet. De to varianter kommer som standard med 19” letmetalfælge.

BMW i5 eDrive40
BMW i5 eDrive40 har baghjulstræk og en ydelse på 340 hk. Det maksimale drejningsmoment er på 430 Nm med Sport Boost eller Launch Control-funktionen. Bilen accelererer fra 0-100 km/t på 6,0 sekunder og tophastigheden er 193 km/t. Forbruget er 15,9-19,5 kWh/100 km. Den elektriske rækkevidde er op til 582 km. Tilladt anhængervægt er 1.500 kg.

Vejledende udsalgspris: 625.822 kr. og beskatningsgrundlag 560.829 kr. Metallak og Driving Assistant Plus er standard.

BMW PrivatLeasing: Månedlig ydelse: 6.995 kr., udbetaling 50.000 kr., 36 måneder, 15.000 km/år, totalomkostninger i perioden: 307.715 kr.

BMW i5 M60 xDrive
BMW i5 M60 xDrive har en ydelse på 601 hk og en elmotor på både for- og bagakslen, som tilsammen udgør det elektriske firehjulstræk. Det maksimale drejningsmoment er 820 Nm, når M Sport Boost eller M Launch Control-funktionen er aktiveret. Accelerationen fra 0-100 km/t foregår på 3,8 sekunder. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 230 km/t. Forbruget er 18,2-20,6 kWh/100 km. Den elektriske rækkevidde er op til 516 km. Tilladt anhængervægt er 2.000 kg. 

Vejledende udsalgspris: 1.080.500 kr. og beskatningsgrundlag 981.827 kr.
BMW PrivatLeasing: Månedlig ydelse 15.995 kr., udbetaling 70.000 kr., 36 måneder, 15.000 km/år, totalomkostninger i perioden: 651.715 kr.

Effektiv opladning: Plug & Charge 
Fælles for BMW i5 eDrive40 og BMW i5 M60 xDrive er den nye MAX Range-funktion, hvor rækkevidden kan øges med op til 25 procent ved at begrænse effekt og hastighed samt deaktivere udvalgte komfortfunktioner.

AC-opladning foregår med en effekt på op til 22 kW på BMW i5 M60 xDrive. På BMW i5 eDrive40 er det som standard 11 kW og 22 kW kan tilvælges. Ladeeffekten ved hurtigopladning er op til 205 kW, hvilket muliggør opladning fra 10 til 80 procent på cirka 30 minutter. Dette indebærer også, at rækkevidden kan øges med op til 156 km ved et 10 min. opladningsstop ved 10 procent SOC (batteriniveau).

De elektriske modeller i den nye BMW 5-serie Sedan bliver de første, som tilbyder Plug & Charge-funktionen. Det eneste, som brugeren skal gøre er, at koble ladekablet til bilen, hvorefter bilen automatisk identificerer sig selv på kompatible offentlige ladestationer, uden at brugeren skal bruge et ladekort eller en app. Den unikke feature – Multi Contract Option – giver desuden kunderne mulighed for digitalt at gemme op til fem individuelle Plug & Charge-aftaler med forskellige udbydere.
 
Produktion og lanceringer
Den nye BMW 5-serie Sedan bliver i lighed med tidligere generationer produceret på BMW Group Plant Dingolfing i Tyskland, samme sted som også de elektriske motorer og højvoltsbatterier til BMW i5 produceres.
 
BMW i5 lanceres på det danske marked i oktober måned sammen med BMW 520d Sedan med enten baghjulstræk eller firehjulstræk. De opdaterede firecylindrede dieselvarianter yder 197 hk, 400 Nm og har 48V mild hybrid-teknologi. Det gennemsnitlige forbrug er på 16,7-19,6 km/l, og CO2-udledningen er på 133-157 g/km. Priserne på disse modeller offentliggøres senere.
 
Til foråret 2024 lanceres derudover to forskellige plug-in-hybrid varianter. 
 
Forbrugsdata kan variere, når bilerne lanceres på markedet i forhold til udvalgt ekstraudstyr.