16. februar 2021 - Applus Bilsyn

Vask vinteren af bilen
Bilister oplever ekstra meget skidt på bilen lige nu.

Frem med haveslangen eller kør en tur forbi vaskehallen - det betaler sig.
Applus Bilsyn

Bilister oplever ekstra meget skidt på bilen lige nu, viser ny undersøgelse, og det er dårligt nyt for bilerne. Vask bilen hyppigt og mindsk risikoen for begyndende rustskader, især i undervognen, lyder rådet fra bileksperter. 
 
Vinteren er barsk i disse dage, og i øjeblikket sætter salt, sne og is sig hurtigt på bilens underside. Brug derfor tid på at få vasket bilen løbende. 
 
Sådan lyder rådet fra Applus Bilsyn, som netop har gennemført en undersøgelse blandt 1.543 bilister, hvor mere end hver tredje svarer, at deres bil er ekstra beskidt for tiden. 
 
Snavs slider
Måske ikke så overraskende med tanke på de seneste ugers vintervejr, der nu formentlig bevæger sig ind i en periode med sjap, men en vigtig påmindelse om, at det er værd at få den firhjulede vasket lige nu - for snavs slider på bilen. 
 
- Kombinationen af vand og salt kan forværre mindre rustpletter, men også sand, der strøs på vejene, trænger ind alle mulige steder. De mange elementer slider både metaldele og karosseri lavet af fiberplast. Bilejere kan selv reducere sliddet ved at vaske bilen ofte – ja, faktisk så hyppigt som muligt. I dette vejr, hvor bare en uges kørsel kan ses på bilen, kan det næsten ikke gøres ofte nok, fortæller ansvarlig for teknik og kvalitet hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.
 
Flere rustskader i foråret
På grund af den strenge vinter de seneste uger venter Applus Bilsyn, at flere biler end i de foregående år vil have fået skader, når vi kommer hen i foråret. Især rustskader vil være godt repræsenteret i synsstatistikkerne.
 
- Bilister har i flere uger kørt i vintervejr, og det vil helt sikkert slide på bilerne. Mine forventninger er, at vi kommer til at se en stigning i antallet af beskadigede biler, når bilerne for alvor begynder at rulle ind til syn fra marts og frem, siger Paul Christensen.
 
Så frem med haveslangen eller kør en tur forbi vaskehallen - det betaler sig.