17. november 2020 - Kia

KIA lancerer NVIDIA DRIVE
Infotainment og kunstig intelligens i alle KIA modeller.

DRIVE-platformen bestående af connected car operating system (ccOS) er udviklet til bl.a. løbende at kunne opdatere bilens software.
Kia

Fredericia, den 10. november 2020 – KIA koncernen og NVIDIA offentliggjorde i går aftes dansk tid deres planer om udrulning af NVIDIA DRIVE-platformen til opkobling i alle nye KIA bilmodeller fra 2022.

Det tekniske samarbejde med NVIDIA, som er førende i verden inden for ”accelerated computing”, vil gøre det muligt for KIA at udvikle nogle særdeles højtydende databehandlingssystemer til opkobling i koncernens nye generation af bilmodeller. Alle fremtidige modeller – lige fra indstigningsmodeller til biler i premiumklassen – vil som standard være udstyret med integrerede infotainmentsystemer (”in-vehicle infotainment (IVI)) med teknologi fra NVIDIA DRIVE. NVIDIA DRIVE omfatter hardware og software, som sætter KIA koncernens IVI-systemer i stand til at kombinere audio, video, navigation, opkobling og opkoblede bilservices i bilerne, som er baseret på kunstig intelligens.

Ved at gøre brug af den særdeles højtydende og energibesparende NVIDIA DRIVE-platform i sine fremtidige modeller kan mærket tilbyde kunderne AI-brugeroplevelser i bilen, som hele tiden forbedres, og som er helt ukompliceret at anvende. KIA kunderne vil således kunne få en omfattende AI-brugeroplevelse, som er spækket med funktioner, og som bygger på software, der hele tiden opdateres.

KIA koncernen har samarbejdet med NVIDIA siden 2015, og udover NVIDIA DRIVE-platformen, har virksomhederne også samarbejdet om et avanceret digitalt cockpit, som efter planen vil blive lanceret i slutningen af 2021. Med dagens annoncering styrkes forholdet yderligere, da KIA koncernen hermed etablerer grundlaget for IVI-systemer, som kan understøtte en lang række fremtidige apps og features i hele koncernens modelprogram.

”I mere end et årti har NVIDIA stået for at indføre funktionalitet til forbrugerelektronik og en stærkt grafisk orienteret brugerflade i infotainmentsystemer,” udtalte Ali Kani, som er Vice President of Autonomous Vehicles hos NVIDIA. ”Nu er vi igen i gang med at transformere disse systemer ved hjælp af kunstig intelligens og hjælper på den måde KIA koncernen med at øge sikkerheden og tilføre mere værdi samtidig med at øge kundetilfredsheden gennem hele bilens levetid.”

”I KIA koncernen arbejder vi målrettet for at skabe øget værdi og øge sikkerheden samt levere mere funktionalitet og skabe endnu mere køreglæde i hele bilens levetid,” udtalte Paul Choo, som er Senior Vice President of Electronics Tech Unit i KIA koncernen. ”NVIDIA DRIVE-platformen er gennemprøvet – den er skalerbar, den er energibesparende, og så har den ydeevnen til at understøtte vores nye generation af softwaredefinerede biler.”

Partnerskabet med NVIDIA gør det muligt at skabe nyt ccOS
Partnerskabet med NVIDIA vil sætte KIA i stand til at rulle sit nye styresystem til opkobling i biler (”connected car operating system” (ccOS)) ud i fremtidige modeller. ccOS, som er udviklet internt i KIA koncernen, vil sammenkoble den store mængde data, som genereres af bilen og dens netværk af sensorer, med data fra eksterne datacentre for opkoblede biler for dermed at give føreren og passagererne i bilen en mere behagelig køreoplevelse med langt større køreglæde.

ccOS har også en integreret arkitektur til en ny serviceplatform til opkoblede biler (”connected car service platform” (ccSP)). ccSP er en åben platform, som gør det muligt for en lang række partnere at levere relevante services til bilejerne.

ccOS vil anvende NVIDIAs softwareprogrammeringsplatform til at implementere fire IT-kernekompetencer:

•    Særdeles højtydende databehandling - ved at anvende NVIDIA GPU’er til at behandle store datamængder inde i og uden for bilerne og optimere systemydelsen, så den kan understøtte avancerede IT-teknologier såsom deep learning.

•    Ukompliceret databehandling -
som sikrer, at tjenesterne fungerer uden afbrydelse, uanset om bilen er online eller offline. Bilen kobler sig op til den omgivende infrastruktur og smart-enheder og bringer dermed brugeroplevelsen fra eksterne enheder ind i bilens rammer.

•    Intelligent databehandling - som sikrer intelligent tilpassede tjenester ved at foretage en korrekt identificering af førerens intentioner og tilstand.

•    Sikker databehandling - som beskytter systemet ved at overvåge netværker både inde i bilen og udenfor og isolere data, som er relateret til bilens sikkerhed.

Derudover har nyere gennembrud inden for kunstig intelligens og ”accelerated computing” åbnet op for, at det i den nye generation af biler er muligt at tilføje ny funktionalitet, teknologier og forbedrede sikkerhedsfunktioner, efter at bilen er solgt. Med en centraliseret, softwaredefineret computerarkitektur kan fremtidige biler blive opdateret i hele deres levetid og få tilført den nyeste teknologi inden for avanceret digitalt cockpit samt andre features.

KIA vil komme med mere specifikke informationer om de kommende IVI- og ccOS-teknologier i forbindelse med fremtidige offentliggørelser vedrørende specifikke biler.