20. oktober 2020 - De Danske Bilimportører

Rekordhøjt salg af elbiler
Rekordhøjt elbilsalg mens politikerne diskuterer afgifter.

Bilsalget har haft fart på i den forgangene måned - elbilerne har endda oplevet et rekordhøjt salg.

2.340 nye elbiler kørte ud på de danske veje i september måned, og det er ny rekord for flest indregistreringer på én måned – den tidligere rekord var 1.554 elbiler i december 2015. Samtidig var over 22 procent af nyregistreringerne i september enten el- eller plug-in hybridbiler.  

•    ”Med den nye rekord er det tydeligt, at vi står midt i den grønne omstilling af personbiler i Danmark. Årsagen til rekorden er, at der kommer flere attraktive grønne biler på markedet, mens afgiftslempelsen holder de opladelige biler konkurrencedygtige. Det er vigtigt, at politikerne holder de lave afgifter på grønne biler i ro, så vi fortsat kan sætte turbo på den grønne omstilling,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Det er nu over tre uger siden, at Eldrup-kommissionen offentliggjorde sine anbefalinger til en ny afgiftsmodel for personbiler, og Regeringen er nu ved at forhandle en grøn omlægning af bilparken på plads. Vi opfordrer kraftigt til, at den nye aftale kommer til at understøtte det grønne momentum, som afspejler sig i den forgangene måneds bilsalg.   

•    ”Som sædvanligt påvirker det bilsalget, når der diskuteres bilafgifter på Christiansborg, og derfor har branchen brug for, at en ny aftale snart falder på plads,” fortsætter Mads Rørvig.
 
Gode tal i september
I september måned blev der indregistreret 7,6 procent flere biler i den forgangene måned, sammenholdt med september sidste år. Det medvirker til, at vi samlet ender med et lille plus for tredje kvartal ift. samme periode sidste år, mens året som helhed stadig er 18,1 procent lavere end 2019.

•    ”Bilsalget har haft fart på i den forgangene måned - elbilerne har endda oplevet et rekordhøjt salg. Det er meget positivt, men vi når nok ikke at indhente hele det tabte inden året er omme,” slutter Mads Rørvig.