15. september 2019 - Ford

Ford med ambitiøse mål
Omfattende elektrificering af hele modelprogrammet.

Ford vil skære engangsplast helt fra og drive fabrikker på vedvarende energi.
Ford

For 20 år siden fremlagde Ford som den første bilproducent nogensinde sin rapport for bæredygtighed. Nu er årets rapport klar med ambitiøse mål om blandt andet komplet stop af brugen af engangsplast og fabrikker, der skal køre på 100 procent vedvarende energi.

”Vi er fast besluttet på at bidrage med en positiv indvirkning på miljøet og samarbejder tæt med partnere og leverandører over hele verden for at sikre vores ambitiøse mål om bæredygtighed,” udtaler Kim Pittel, Fords topchef for bæredygtighed, miljø og sikkerhed.
Ford er nået langt siden sin første bæredygtighedsrapport, der satte fokus på miljø og klima for første gang i 1999. Fords tilgang til bæredygtighed er i dag meget bredere end dengang og har gjort store fremskridt på 20 år.

Omfattende elektrificering af hele modelprogrammet

Fords stadigt stigende fokus på bæredygtighed vil ikke mindst komme kunderne til gode med den omfattende elektrificering af hele Fords modelprogram, der er undervejs. Næste år lanceres en Mustang-inspireret fuldelektrisk SUV med en rekordrækkevidde på hele 600 km. En fuldelektrisk 2-tons Transit er også på vej. Derudover kommer den nye Kuga blandt andet som plug-in-hybrid, og det samme gælder Tourneo Custom og den amerikanske SUV-favorit Ford Explorer, der for første gang kommer til Europa.

Fords tyske fabrikker får 100 procent ren vedvarende energi

Ford har igangsat en række initiativer på sine fabrikker over hele verden for at bidrage til mere bæredygtig produktion og udvikling:

De seneste 10 år har blandt andet vandkraft fra Norge og Sverige sørget for elektriciteten til alle Fords faciliteter i Køln i hele perioden.

Fords europæiske distributionscenter i Køln har også installeret solcellepaneler, der leverer 1100 MWh til centret årligt. Det svarer til strømforbruget af 370 husholdninger i samme by.

Fords motorfabrik i Dagenham, Storbritannien får tilstrækkelig energi fra vindmøller til at drive hele fabrikken, hvor Fords motorer samles.

Alene sidste år gennemførte eller igangsatte Ford en række større bæredygtige projekter. Ford nåede eksempelvis sit mål med at reducere udslippet af operationelle drivhusgasser med 30 procent hele 8 år før tid.

Nej til engangsplast i biler og kun vedvarende energi i fabrikkerne
20 år efter den første bæredygtighedsrapport ser Ford nu frem mod målene for de næste 20 års bæredygtighed. Her ønsker Ford blandt andet at:

- Gøre mobilitet tilgængelig for alle.

- Være den mest inkluderende og mangfoldige virksomhed i verden.

- Blive endnu mere ansvarlig i brugen af alle råmaterialer i produktionen af hele modelprogrammet.

Det fremgår derudover også detaljeret i rapporten, at Ford samtidig vil fortsætte bestræbelserne på at reducere virksomhedens CO2-udslip i overensstemmelse med Paris-aftalen. De CO2-reducerende tiltag indbefatter blandt andet komplet anvendelsesstop af engangsplast i produktionen før 2030, og at Ford sigter efter 100 procent vedvarende energi til driften af sine Ford-fabrikker på globalt plan inden 2035.

Udviklingsprojekt til kvinder og børn
Ford har også officielt lanceret udviklingsprojektet SHE-MOVES (Strengthening Her: Mobilizing Ventures for Social Innovation) – et program sponsoreret af Ford Motor Company og Ford Foundation, som skal støtte lokale projekter for kvinder og børn i Indien, Sydafrika og Nigeria. Derudover har programmet også til formål at øge tilgængeligheden til mobilitet i selvsamme lande.