25. marts 2019 - Toyota

Corolla GR Sport og Corolla TREK
Den nye Corolla GR Sport introduceres i Danmark i 2020.

Den nye Corolla GR Sport introduceres i Danmark i begyndelsen af 2020.
Toyota

Allerede inden den officielle Danmarkspremiere til april på verdens bedst sælgende bilmodel, Toyota Corolla, er Toyota i marts klar til at vise to nye udgaver af den populære model på den internationale biludstilling i Geneve i Schweiz. Det drejer sig om en sportslig udgave med navnet Corolla GR Sport samt en mere offroad-orienteret udgave med navnet Corolla TREK.

Med en ny særlig udgave af den i forvejen helt nye Corolla gør Toyota den køredynamiske og sportsligt udseende Corolla endnu mere sportslig. Den særlige udgave får navnet Corolla GR Sport og er den anden bilmodel, Toyota præsenterer i en såkaldt GR Sport version. Første model var den mere kompakte Yaris GR Sport, der havde verdenspremiere ved biludstillingen Paris Motor Show i oktober i fjor, og som introduceres i Danmark inden sommerferien.

Ved den internationale biludstilling i Geneve i marts står den nye Corolla GR Sport så klar. Her er der som ved lillebror Yaris tale om en model, der har fået en ekstra sportslig indsprøjtning inspireret af Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, som vandt 24-timers løbet på Le Mans i fjor og lige nu fører VM-serien i rally.

Corolla GR Sport kan fås enten som 5-dørs hatchback eller som stationcar med valget mellem to forskellige hybridmotorer – enten en 1.8-liters hybrid med 122 hestekræfter eller den noget mere kraftfulde 2.0-liters hybrid med 180 hestekræfter. Fælles for de to hybridudgaver er, at man ikke selv behøver at lade hybridbatteriet op. Det sørger bilen nemlig selv helt automatisk for under kørslen, hvilket gør, at man kan køre på ren el i op til halvdelen af tiden bag rattet.

Særlige sportslige stylingdetaljer
Som udgangspunkt er Corolla GR Sport altid højt udstyret med særlige stylingdetaljer – heriblandt en ny frontgrill med mørk krom finish, specielle underskørter, sideskørter og udstødning. Samtidig får man 18” maskinfaset alufælge, mørktonede bageste sideruder og bagrude, tågeforlygter, LED-forlygter og en særlig dedikeret dynamisk grå lakering samt sort lakeret tag.

Indvendig er Corolla GR Sport udstyret med specielle sportssæder i sort med læderlignende rygbeklædning og mulighed for at opgradere til fuld læderkabine. Sorte og røde syninger på instrumentpanelet, rattet og gearstangen fuldender det sportslige udtryk i kabinen.

Den nye Corolla GR Sport introduceres i Danmark i begyndelsen af 2020.

Ny offroad-fokuseret Corolla-udgave
Toyota viser udover den sportslige Corolla GR Sport også en anden og mere offroad-fokuseret udgave af den nye Corolla på biludstillingen i Geneve i marts. Corolla TREK, som den nye variant hedder, vil udelukkende kunne fås som stationcar og lægger med sit mere rå design og en 20 mm øget frihøjde i forhold til den normale udgave af Corolla også op til brug andre steder end på asfalteret vej.

Modeludgavens navn er blevet til som følge af et samarbejde mellem Toyota og en af verdens mest populære cykelproducenter Trek Bicycle, der årligt sælger 1,5 mio. kvalitetscykler på verdensplan. De to brands har begge stort fokus på bæredygtige mobilitetsløsninger, ligesom de hver især også arbejder for at nedbryde barrierer, der forhindrer folk i at leve et lykkeligere, sundere og mere aktivt liv.

Som en del af aftalen mellem Toyota og Trek Bicycle skal Toyota fremover levere Corolla TREK modellen som følgebiler til det profesionelle WorldTour cykelhold Trek-Segafredo, der bl.a. tæller de to danske cykelryttere, den tidligere Danmarksmester Mads Pedersen og Niklas Eg, samt sportsdirektør Kim Andersen.

Den offroad fokuserede Corolla TREK model henvender sig især til familier med en aktiv livsstil med udendørs fritidsinteresser, og som værdsætter at kunne transportere sig rundt på miljørigtig vis. Derfor er det også udelukkende muligt at vælge Corolla TREK udgaven med hybridmotor.

Corolla TREK får ud over flere udvendige crossover stylingelementer også 17” maskinfasede alufælge, mørktonede bageste sideruder og bagrude, tågeforlygter, LED-forlygter, en 7” multimedie skærm inde i kabinen, særlige tofarvede sædebetræk og matchende indvendige dekorations elementer i træstruktur. Bilen får dansk premiere efter sommerferien.