11. marts 2019 - Skoda

Verdenspremiere fra ŠKODA
ŠKODA skitserer innovativt interiør med VISION iV.

Den store, fritstående farvetouchskærm ser ud, som om den svæver over instrumentpanelet, hvor man i øvrigt kan hvile hånden behageligt, mens man betjener den.
ŠKODA

ŠKODA afslører endnu en designskitse af konceptbilen VISION iV, der får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève. Denne gang er det interiøret, som nytænker midterkonsol, instrumentpanel og touchskærm.

Først blev skitser af det udvendige design afsløret. Nu følger en skitse af det indvendige design, og den viser, at interiøret i VISION iV er mindst lige så spektakulært. Med andre ord er der endnu mere at glæde sig til, når ŠKODAs nye konceptbil får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Genève 5.-17. marts.

Skærm ”svæver” over instrumentpanelet

VISION iV er bygget på den nye MEB-platform, som er særligt udviklet til elbiler. Det betyder, at der ikke er nogen kardantunnel, og det har ŠKODAs designere udnyttet til fulde til at skabe en rummelig kabine med et innovativt interiør. F.eks. har de nytænkt designet af instrumentpanelet og midterkonsollen, så den er nem at nå, samtidig med at der er masser af opbevaringsplads mellem førersædet og passagersædet. Midterkonsollen kan også huse to smartphones, som kan opkobles til bilen og infotainmentsystemet, mens de oplader trådløst.

Instrumentpanelet er i to niveauer og har et design og dekorative syninger, som er inspireret af fronten på VISION iV. Den store, fritstående farvetouchskærm ser ud, som om den svæver over instrumentpanelet, hvor man i øvrigt kan hvile hånden behageligt, mens man betjener den. Rattet har også fået et nyt design med to eger og ŠKODA skrevet med bogstaver i stedet for det traditionelle logo i midten.

Investerer to milliarder euro

I hele taget kører ŠKODA utraditionelle veje de kommende år. Ikke alene er konceptbilen VISION iV forløberen for en elbil, som forventes at gå i produktion i 2020. I år præsenterer ŠKODA også sin første plug-in-hybridbil i form af SUPERB PHEV, ligesom CITIGO kommer i en 100 procent elektrisk version. Begge modeller forventes at komme til Danmark næste år.

Udviklingen accelererer lige så hurtigt som en elbil, for inden udgangen af 2022 vil ŠKODA have flere end 10 biler med eldrift, og fabrikken investerer hele to milliarder euro i alternative drivlinjer og nye mobilitetsservices.