7. marts 2019 - Toyota

Nyt medlem til Team Toyota
Toyota føjer endnu en dansk eliteatlet til sit sportshold.

Peter Rosenmeier (para-bordtennis) – har deltaget i de paralympiske lege fire gange og vandt bronze i 2004 og 2012 samt guld i 2008 og 2016.
Toyota

Toyota i Danmark føjer endnu en dansk eliteatlet til sit olympiske og paralympiske sportshold, Team Toyota. Det nye medlem er bordtennisspilleren Peter Rosenmeier, der vandt guld ved de Paralympiske Lege i Rio i 2016 og ydermere blev verdensmester i fjor. Teamet består nu af seks danske elitesportsfolk, der som rollemodeller skal være med til at fremme mobilitet for alle gennem idræt.

Da bordtennisspilleren Peter Rosenmeier kom til verden i marts 1984, havde han kun tre fingre på venstre arm, manglede halvdelen af højre arm og halvdelen af højre ben samt 4 centimeter af venstre lårknogle. Fremtiden for den lille fyr synede umiddelbart umulig.

Men i dag næsten 35 år senere kan Peter Rosenmeier stolt kaste et blik på hustruen Marléen og deres to døtre, Stella og Alix, og samtidig kalde sig både to gange guldvinder ved de paralympiske lege og verdensmester i bordtennis. Peter Rosenmeiers mantra er, at intet er umuligt.

Denne tilgang har været med til at bane vejen gennem livet for den nordjyske eliteatlet – og senest medført, at han er blevet en del af Toyotas olympiske og paralympiske hold, Team Toyota.

Elitesportsfolk som rollemodeller

Toyota er olympisk og paralympisk toppartner frem til og med 2024 og vil gennem partnerskabet skabe endnu bedre forudsætninger for danske medaljer ved de Olympiske Lege og Paralympiske Lege. Samtidig ønsker Toyota gennem det olympiske og paralympiske partnerskab at benytte elitesportsfolk som rollemodeller til at inspirere unge og ældre til at være den bedste udgave af sig selv.

Helt konkret sker det i Danmark gennem Team Toyota, som består af danske eliteatleter, der alle har et mål om at komme til OL eller paralympiske lege i Tokyo i 2020 og i bedste fald vinde guld for Danmark. Men samtidig har de ambitiøse sportsudøvere også en anden fælles mission sammen med Toyota – nemlig at fremme mobilitet gennem idrætten.

Toyota har opereret som bilproducent i over 80 år og træder i disse år ind i en helt ny fase, hvor virksomheden går fra primært at være bilproducent til at være producent og udbyder af bæredygtige mobilitetsløsninger.

Visionen er, at ingen mennesker i verden i fremtiden skal være begrænset i deres mobilitet. Det vil Toyota sikre og sørger i årene frem derfor for at udvikle bæredygtige produkter og serviceydelser, som gør det muligt for enhver – om man er 20 eller 90 år gammel, handikappet eller ikke-handikappet – at kunne bevæge sig frit omkring. Noget, der umiddelbart kan virke umuligt, men hos Toyota er budskabet netop, at intet er umuligt.

Gå efter det umulige
Verdens bedste para-bordtennisspiller Peter Rosenmeier vil bruge netop det afsæt til at inspirere og motivere danskerne til at gå efter deres umulige.

”Det betyder enormt meget for mig at være i Team Toyota. Hele inklusionsdelen og hele det at formidle, at det er okay at have en drøm, og at det er okay at gå efter noget, som umiddelbart kan virke umuligt. Det vil jeg rigtig gerne være en del af, og det er et enormt vigtigt budskab for den minoritetsgruppe, som vi tilhører i parasporten,” siger Peter Rosenmeier.

Hos Toyota glæder man sig også over det nye teammedlem.

”Vi er rigtig glade for, at Peter er blevet en del af Team Toyota. Han er en kæmpe inspirationskilde og om nogen beviset på, at det umulige rent faktisk er muligt at opnå,” fastslår pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

En af de ting, der er med til at hjælpe Peter Rosenmeier selv på vej mod en mulig tredje guldmedalje ved de paralympiske lege i Tokyo i 2020, er, at han nu kører i en hybridbil. Han bor med sin familie i Malmø i Sverige, arbejder og træner i Danmark, og ville ikke kunne få hverdagen til at hænge sammen uden en bil.

”Bilen er enormt vigtig i hele mit setup, og jeg ville ikke kunne klare mig uden. Dels skal den jo fragte mig til træning hver evig eneste dag, men den skal også hjælpe mig på den private front i forhold til at kunne køre nogle børn til skole og få dem hentet igen og komme til arbejde. Der er mange ting, hvor bilen er essentiel, når man ikke flytter sig så vanvittig godt over store afstande,” påpeger Peter Rosenmeier.

Udover Peter Rosenmeier tæller Team Toyota også kajakroeren René Holten Poulsen, der jagter sin første OL-guldmedalje i 2020 ved sit fjerde OL, svømmeren Emilie Beckmann, der kæmper for kvalifikation til sit første OL i 2020, speedskateren Elena Møller Rigas, der til trods for manglende træningsfaciliteter i Danmark kvalificerede sig til vinter-OL i fjor og går efter OL-medalje i 2022, para-løberen og længdespringeren Daniel Wagner, der er europamester og stiler efter guldet ved De Paralympiske Lege i 2020 samt para-taekwondo kæmperen Lisa Kjær Gjessing, der er fire gange verdensmester, og hvis sportsgren for første gang er på det paralympiske program næste år.

Toyota vil i den kommende tid føje flere danske topatleter til Team Toyota og samtidig gennem det olympiske og paralympiske partnerskab bidrage til, at der skabes endnu bedre forudsætninger for, at danske atleter kan være med helt fremme ved de Olympiske Lege og Paralympiske Lege.

Team Toyota
Toyota har oprettet Team Toyota bestående af danske eliteatleter, der alle har eller har haft et mål, der ved første øjekast kunne se umuligt ud, men som de enten allerede har opnået eller stadig forfølger. Alle atleter i Team Toyota kører i Toyota hybridbiler. Læs om de enkelte atleter nedenfor:

Elena Møller Rigas (speedskating) – sølvmedaljevinder ved World Cup stævnet i Calgary i Canada i december 2017 i disciplinen massestart for kvinder. Elena Møller Rigas’ umulige er at vælge en sportsgren som speedskating, uden der findes en eneste isskøjtebane til hurtigløb i Danmark, og på trods af det alligevel at kvalificere sig til OL som en af de bedste i verden.

Daniel Wagner Jørgensen (para-atletik) – er benamputeret efter en gymnastikulykke i 2008. Daniel Wagner Jørgensen har vundet en sølvmedalje og to bronzemedaljer ved de Paralympiske Lege i atletik, er Europa- og verdensmester i længdespring samt europamester i 100 meter løb for para-atleter og jagter nu guldmedalje i både længdespring og 100 meter løb ved legene i Tokyo i 2020.

René Holten Poulsen (kajak) – hentede i 2008 sølv ved OL i Beijing i toer-kajak. Senere er det blevet til et hav af både verdensmesterskaber og europamesterskaber. Men René Holten Poulsen har trods deltagelse i tre Olympiske Lege stadig guldet til gode. Med en vilje af stål jagter han derfor fortsat guldmedaljen ved sit fjerde OL i Tokyo i 2020.

Lisa Kjær Gjessing (para-taekwondo) – har aldrig tabt en kamp i para-taekwondo og er firedobbelt verdensmester, europamester og Danmarksmester. For første gang er para-taekwondo på programmet ved de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020, hvor Lisa Kjær Gjessing vil forsøge at fuldende samlingen af guldmedaljer.

Emilie Beckmann (svømning) – brød for alvor igennem ved EM på kortbane i december 2017 i Royal Arena i København, da hun svømmede sig til sin første mesterskabsmedalje som senior i 50 meter butterfly, hvor det blev til sølv. Emilie Beckmann er spået til at blive Danmarks nye store svømmestjerne og vil gøre alt for først at kvalificere sig og dernæst at tage medalje ved OL i Tokyo i 2020.

Peter Rosenmeier (para-bordtennis) – har deltaget i de paralympiske lege fire gange og vandt bronze i 2004 og 2012 samt guld i 2008 og 2016. Han har fire gange stået i en VM-finale og vundet to gange – senest i 2018.