28. februar 2019 - Mazda

Jubilæumsudgave af MX-5
Mazda viser 30 års jubilæumsudgave af MX-5.

Verdens mest solgte roadster i eksklusiv specialudgave kommer til Danmark i 15 eksemplarer
Mazda

For 30 år siden, i 1989,  blev Mazda MX-5 vist for første gang på Chicago Auto Show, hvor den vakte berettiget opsigt. Hvad er mere nærliggende end at vise en 30 års jubilæumsudgave selvsamme sted? Der er præcis hvad Mazda netop har gjort.

30 års jubilæumsudgaven føjer sig til rækken af jubilæumsudgaver, som Mazda har sendt på markedet gennem årene – senest da modellen fyldte 25 år. Den er skabt som en hyldest til de mange kunder verden over, som har gjort MX-5 til en enestående succes i de sidste tre årtier.

MX-5 30th Anniversary Edition produceres i 3.000 nummererede eksemplarer som roadster med kaleche og som RF med fast foldetag. Til Danmark kommer 15 eksemplarer og kun som roadster. De første biler ankommer i sommeren 2019, og prisen bliver 434.700 kr. inkl. levering Motoren er den nye hurtigt roterende 2.0-liters motor med 184 hk i kombination med 6-trins manuel gearkasse.

Mazda har valgt en unik farve, Racing Orange, til jubilæumsudgaven, og farven orange går igen i interiøret og på bremsekalibrene. Derudover er den udstyret med smedede aluminiumsfælge udviklet i samarbejde med Rays Co., Ltd., forbremser fra Brembo og bagbremser fra Nissin.

Eksklusive features:
Lakering i farven Racing Orange
Smedede Rays aluminiumsfælge (Rays ZE40 RS30)
Orange bremsekalibre og orange syninger på sæder, dørbeklædninger, instrumentbord og gearstang
Recaro-sæder
Bilstein-undervogn
Brembo-bremser foran
Nissin-bremser bag
Bose® sound system (AudioPilot™2) med ni højttalere
Apple CarPlay®

Med mere end 1 million solgte eksemplarer, heraf mere end 350.000 i Europa, er Mazda MX-5 verdens mest solgte roadster nogensinde og det lysende symbol på Mazdas konstante stræben efter at udvikle biler med underholdende køreegenskaber. Netop MX-5 er det mest rendyrkede eksempel på en bil, hvor fører og bil smelter sammen til en enhed.

Af samme grund har Mazda MX-5 gennem årene vundet mange hjerter og har en meget stor fanskare – ikke mindst i Europa. Det gælder også i Danmark, hvor MX-5 Club Denmark har mere end 750 medlemmer og repræsenterer ca. 550 biler.