24. januar 2019 - FDM

Årets Bil 2019
Populær familieflytter er Årets Bil 2019.

Ford Focus Årets Bil i Danmark 2019. Fra venstre; Janne Kämäräinen, MD Ford Danmark, Lene Dahlquist, Pressechef Ford Danmark, Karsten Lemche, Formand i MKD.
FDM

Ny velkørende og familievenlig Ford Focus kåret som Årets Bil i Danmark 2019. En god bil til familien Danmark, mener FDM, der dog savner, at Focus også fås som plugin hybrid eller i en el-udgave.

Ford Focus er Årets Bil i Danmark 2019. Den 5. generation af den populære mellemklassebil blev en sikker vinder, da Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) onsdag aften uddelte den prestigefulde pris ved et gallashow på Forstadsmuseet i Hvidovre ved København.
 
Det er 8. gang, at Ford vinder Årets Bil i Danmark, og kåringen af den nye Ford Focus sker i øvrigt 50 år efter, at Ford Capri som den første løb med titlen i 1969.
 
I alt fem biler havde fundet vej til finalen, hvor Ford Focus blev en sikker vinder med 187 stemmer. Anderledes tæt var kampen om 2.-pladsen, hvor der kun var fem stemmer mellem Peugeot 508 og Hyundai Kona på henholdsvis 2.- og 3.-pladsen. Hyundai Kona gør sig bemærket ved at findes som ret billig elbil med meget lang rækkevidde – foruden benzin- og dieselversioner.
 
”Ford Focus er bilen for den køreglade fører. Den fås med en virkelig velskiftende automatgearkasse, der løfter køreoplevelsen, og pladsforholdene i kabinen er også blevet bedre. Det er i det hele taget en god bil til familien Danmark. Men jeg savner en plugin-hybrid eller el-udgave af Focus,” siger Karsten Meyland Lemche, der er formand for Motorjournalisternes Klub Danmark og en af FDMs tre medlemmer i den 26. mand store jury.
 
Udover at være både fornuftig, rummelig og velbygget, er Ford Focus også en sikker bil, der i 2018 blev testet til de maksimale fem Euro NCAP-stjerner. Ford Focus har blandt andet alle de nye vigtige sikkerhedssystemer som fartbegrænser, vognbaneassistent og en velfungerende nødbremse, der også bremser for bløde trafikanter, som standard.
 
Sådan fordelte stemmerne sig:
 Ford Focus                    187
Peugeot 508                  132
Hyundai Kona               127
Kia Ceed                        112
Jaguar I-Pace                92