16. januar 2019 - Ford

Den nye Ford Focus Active
SUV-alsidighed og klasseledende køreegenskaber.

Den helt nye Ford Focus Active forventes lanceret i Danmark foråret 2019. Priser forventes offentliggjort snarest.
Ford

Den helt nye Ford Focus Active tilbyder SUV-inspireret alsidighed i kombination med den klasseledende køreoplevelse, som den nye Ford Focus allerede er kendt for.

Focus Active fås både som 5-dørs og stationcar og kommer med rå styling, hævet frihøjde og et chassis skræddersyet til en aktiv livsstil, der samtidig bevarer Focus’ klasseledende køreegenskaber. Førerhøjden er også hævet for bedre overblik og mere sikker bykørsel.

Den aktive livsstil, som Europas voksende antal SUV- og crossover-kunder hælder til, understøttes yderligere med tilføjelsen af særlige Slippery- og Trail-køreindstillinger, mens tagbøjler til fastgørelse af eksempelvis cykelstativer følger med som standardudstyr.

Focus Active fås med Fords slagkraftige og brændstofbesparende 1,0- og 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor med op til 182 hk samt Fords 1,5- og 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor med op til 150 hk. Begge motorer fås med 6-trins manuelt gear eller 8-trins automatgear.

De avancerede førerassistanceteknologier, som tidligere i år blev introduceret i den nye Focus, kommer naturligvis også i den nye Focus Active. Disse omfatter Fords adaptive fartpilot, intelligente forlygter og parkeringassistent.

“Fords SUV-salg steg med mere end 19 procent i oktober sammenlignet med samme periode sidste år, og SUV’er udgør nu mere end hver femte solgte Ford-bil i Europa. Vores Active-linje tilbyder kunder attraktive crossover-modeller,” siger Roelant de Waard, topchef hos Ford Europa. ”Focus Active er ikke blot SUV i designet – dens unikke chassis og nye køreindstillinger er skræddersyet til familier, der ønsker at udforske ruter uden for den slagne vej.”

Underholdende crossover

Focus Actives offroad-egnede chassis, der kommer som standardudstyr i både 5-dørs- og stationcar-varianten, består af uafhængig bagfjedring (SLA), unikke fjedre, støddæmpere og krængningsstabilisatorer samt frihøjde, der er hævet 30 mm foran og 34 mm bagtil sammenlignet med den almindelige Focus. SLA-affjedringen optimerer både komfort og respons og har en isoleret underramme, som yder silkeblød balance ved bump i vejen.

Bilens 17” alufælge er udstyret med højprofilerede 215/55 R17-dæk, mens den også fås med 18” alufælge med 215/50 R18-dæk. Ud over de valgbare standardkøreindstillinger, som dækker over en normal, en sportsinspireret og en økonomibesparende indstilling, introducerer Focus Active også:

•    Slippery Mode, som justerer det elektroniske stabilitetsystem (ESC) og traction control-indstillingerne for bedre greb på vanskelige overflader såsom mudder, sne og is, reducerer hjulspin og giver mere passiv gasrespons.

•    Trail Mode, som opretholder momentum på bløde overflader såsom sand, justerer ABS’en for større hjulslip, konfigurerer traction control for større hjulspin, der renser dækkene for sand, sne eller mudder og giver mere passiv gasrespons.

Rå, rummelig og alsidig

Unikke stylingdetaljer giver Focus Active et råt og alsidigt særpræg både ind- og udvendigt. Den har mørk frontgrill og beskyttende skærme, der bugter sig helt fra den forreste kofanger til siderne og bagenden. Designet på kofangerne og fælgene er unikt, og Focus Active fås derudover i levende og nyintroducerede lakeringer ved navn Metropolis White og Orange Glow. Crossover-modellen fås også med kontrastfarvet tag.
I kabinen finder man et læderrat, læderbetrukket gearknop og et instrumentbræt og dørpaneler i lyse toner, der emmer af eksklusivitet, mens de forhøjede sæder er betrukket med særlige blå Active-syninger. Måtter med blå syninger fås også.

Komforten i Focus Active når nye højder med fokus på alsidighed for den eventyrlystne familie. Adgangen til bagagerummet er optimeret med Fords håndfri bagklap, hvor man med en simpel benbevægelse under bagerste kofanger kan åbne den.

Familiens bedste ven kan også hoppe med på eventyr, da stationcar-variantens bagagerum kan rumme hundebure op til 1653 liters kapacitet. Fords ingeniører har endda løst spørgsmålet om, hvor bagagerumsdækken skal opbevares, når den ikke er i brug – nu passer den nemlig perfekt ind under bilens nye og fleksible bundplade. Derudover er både ben- og skulderpladsen på bagsæderne forbedret.

Med Fords SYNC3 kan man styre lyd-, navigations- og klimaindstillinger samt tilkoblede smartphones ved hjælp af stemmen. Systemet understøttes af en 8-tommers farve-touchskærm og er kompatibelt med både Apple CarPlay og Android Auto™. Infotainment-systemet fås med eksklusivt B&O-lydsystem, der giver alle passagerer en koncertsalsoplevelse.

Focus Active fås også med indbygget FordPass Connect-modem, der gør bilen til et mobilt wifi-hotspot med op til 10 tilkoblede enheder. En trådløs opladningsstation under instrumentpanelet gør opladning af smartphones og stabil tilkobling til en leg.

Ubesværet kørsel
Den helt nye Focus Active kommer med et omfattende udvalg af avancerede førerassistanceteknologier, der tidligere i år blev introduceret i den nye Focus. Disse omfatter:

•    Adaptiv fartpilot med Stop & Go, trafikskiltegenkendelse og vognbanecentrering, der gør det let at køre i myldretid og start- og stoptrafik. Teknologierne er også støttet af Lane Keeping Aid og intelligent fartbegrænser, der automatisk holder afstand til den forankørende. Begge komplimenteres af sikkerhedsorganisationen Euro NCAP.

•    Intelligente forlygter med kamerabaseret teknologi, der som den første i branchen forudser sving i vejen og allerede inden selve svinget belyser vejen, så sightbarhed øges.

•    Active Park Assist 2, som i kombination med automatgear bliver fuldautomatisk og helt selv klarer både parallel- og båseparkering ved et enkelt knaptryk.

•    Head-up display, der nu tilbydes i Europa, som hjælper med at holde øjnene på vejen ved at frembringe nyttige oplysninger direkte i førerens synsfelt.

•    Evasive Steering Assist, som med radar og kamera opfanger forankørende biler, der kører langsommere – eller holder stille – og advarer føreren og eventuelt hjælper med at dreje uden om faren.

Focus Active fås både med Fords prisvindende EcoBoost-benzinmotor med 125 eller 150 hk og EcoBlue-dieselmotor med 120 eller 150 hk, som begge tilbydes med enten 6-trins manuelt gear eller 8-trins automatgear.

Den helt nye Ford Focus Active forventes lanceret i Danmark foråret 2019. Priser forventes offentliggjort snarest.