18. maj 2018 - SEAT

SEAT hjemkalder den ny generation af Ibiza og Arona
SEAT hjemkalder den nuværende generation af Ibiza og Arona grundet problemer med selelåsemekanisme

Hjemkaldelse af biler påbegyndes indenfor de kommende uger.
SEAT
 

 
SEAT har konstateret, at den nye Arona (modelår 2018) og nuværende generation Ibiza (Modelår 2017 og 2018) har et teknisk problem med låsemekanismen til en af bagsædeselerne. I sjældne situationer er der risiko for (så som ved pludselige og hurtige vognbaneskifte med fem passagerer ombord) og når bagsædets midterste og venstre siddeplads benyttes på samme tid, at selelåsen til den midterste sele udløses og løsner selen.

Hos SEAT har sikkerhed topprioritet, og man har fundet en teknisk løsning, der vil afhjælpe problemet: de berørte biler vil blive udstyret med en anden type selelås.
SEAT Arona og Ibiza lever op til alle gældende sikkerhedskrav og er sikre at køre i, men SEAT anbefaler sine kunder ikke at benytte bagsædets midterste plads, før bilen er udstyret med en ny selelåsemekanisme. SEAT er i kontakt med de relevante myndigheder med henblik på at få den endelige godkendelse til at implementere denne løsning i nuværende såvel som i fremtidige biler. 
 
Indenfor de kommende uger vil SEAT påbegynde en hjemkaldelse af de berørte biler. Kunderne vil modtage et brev, så de kan lave en aftale med en SEAT-servicepartner. Kunderne friholdes for omkostninger i forbindelse med kontrol af selelåsen såvel som monteringen af den nye selelås. Antallet af berørte SEAT biler (Arona og Ibiza) er 1.945 stk. på det danske marked.