17. oktober 2017 - Toyota

Ny hybridmotor fra Toyota
Toyota lancerer ny kraftfuld hybridmotor.

Der er endnu ingen mere konkrete informationer om den kommende kraftfulde hybridmotor, som Toyota forventer at kunne fortælle mere om i begyndelsen af det nye år.
Toyota

Det skal være muligt at vælge mellem flere hybridmotorer til samme Toyota bilmodel – herunder også en mere kraftfuld med fokus på hybridbilens dynamiske køreegenskaber. Sådan lyder budskabet fra Dr. Johan Van Zyl, der er øverste chef for Toyota i Europa.

Toyota runder snart 11 mio. solgte hybridbiler, siden verdens første masseproducerede hybridbil Prius rullede ud fra fabrikken i Japan for 20 år siden. I dag markedsfører Toyota 33 forskellige hybridmodeller over hele verden, mens der i Danmark er tale om syv forskellige hybridmodeller. Der findes syv forskellige hybridmotorer, og fælles for alle hybridmodeller er, at man i dag kun kan vælge én bestemt hybridmotor til sin specikke hybridmodel.

Men det skal der nu laves om på, fastslår Dr. Johan Van Zyl, der er øverste chef for Toyota i Europa. På den aktuelle internationale biludstilling Frankfurt Motor Show i Tyskland løfter Toyota-bossen nemlig sløret for bilgantens planer for fremtiden.

”Toyotas store fokus nu og i fremtiden er hybrid, og vi lytter hele tiden opmærksomt til vores kunders feedback. Vi ønsker ikke kun at høre, hvad kunderne kan lide ved hybrid. Vi ønsker også at lære fra vores kunder, hvordan vi kan udvikle vores hybridbiler og gøre dem endnu mere attraktive for flere mennesker. Det er præcis den slags feedback, der gjort os opmærksomme på, at der er stor interesse og gode muligheder for at introducere en mere kraftfuld hybridmotor. Derfor er det en glæde for mig at kunne sige, at man i fremtiden vil kunne vælge mellem to forskellige hybridmotorer til alle vores kernemodeller,” siger Dr. Johan Van Zyl.

Han fortæller videre, at mens den ene hybridmotor fastholder fokus på de traditionelle hybrid-dyder som høj effektivitet og lavt brændstofforbrug, vil den anden hybridmotor til hver model være mere kraftfuld og øge bilens dynamiske køreegenskaber.

Toyotas hybridstrategi har allerede nu udmøntet sig i en konkret konceptbil, der i disse dage vises frem på biludstillingen i Frankfurt under navnet Toyota C-HR Hy-Power Concept. Den er designet af Toyotas europæiske designteam i Nice i Frankrig og sætter rent visuelt retningen for Toyotas fremtidige hybridteknologi.

Der er endnu ingen mere konkrete informationer om den kommende kraftfulde hybridmotor, som Toyota forventer at kunne fortælle mere om i begyndelsen af det nye år.