1. september 2017 - SEAT

Den nye SEAT Arona
Arona er nyeste medlem i SEATs voksende SUV-familie.

SEATs tredje lancering i 2017 produceres i Martorell, og den repræsenterer endnu et skridt fremad i det spanske mærkes største produktoffensiv nogensinde.
SEAT

Den nye SEAT Arona er kommet. Den seneste model fra SEAT blev vist frem for første gang i Barcelona foran 250 internationale journalister. Arona vil få sin offentlige debut på biludstillingen i Frankfurt her i september og er det spanske mærkes tredje nye lancering i 2017 efter den opgraderede Leon og den nye Ibiza. Den er endnu en tilføjelse til SEAT modelrækken i mærkets største produktoffensiv nogensinde, der også omfatter Ateca og den kommende store SUV, som afsløres i 2018.

SEAT Arona er elegant, rummelig, praktisk og komfortabel i dagligdagen og eventyrlysten, robust, sportslig og effektiv i weekenden. Dertil kommer bilens avancerede sikkerheds- og opkoblingsteknologi. SEAT Arona byder på et attraktivt og markant design, en lang række individualiseringsmuligheder samt det spanske mærkes sportslige DNA med dynamik og finesse. Det er en bil, som er nem at komme ind i og ud af – og så har den endda også god plads til din bagage.

”Hos SEAT er vi meget vedholdende. Med vores største modeloffensiv nogensinde, når den store SUV lander på markedet, vil SEAT have lanceret en ny bil i gennemsnit hver 6. måned over en periode på 2½ år. SEAT har afsat i alt 900 millioner euro til investeringer samt forsknings- og udviklingsomkostninger til Ibiza og Arona. Disse investeringer er en del af de samlede investeringer på 3,3 milliarder euro i perioden 2015-2019”,siger Luca de Meo, som er øverste chef hos SEAT.

Den nye SEAT Arona kan fås med de nyeste førerassistent- og infotainmentsystemer som eksempelvis Front Assist, Adaptive Cruise Control, Stop&Go, Hill Hold control, træthedsregistrering, regn- og lyssensorer, multikollisionsbremse, nøglefri betjening, et præcist bakkamera i høj kvalitet, en eksklusiv 8” touchscreen og trådløs oplader med GSM-signalforstærker. Arona kan derudover også fås med Rear Cross Alert, Blind Spot Detection og parkeringsassistent, som både fungerer ved parallelparkering og parkering på tværs af kørselsretningen. Når det gælder opkoblingsmuligheder, er det muligt at tilkøbe Apple Car Play, Android Auto og Mirror Link. Og på lydfronten fås den nye SEAT Arona som ekstraudstyr med BeatsAudio-system med seks højtalere en 300 W 8-kanals-forstærker og subwoofer i bagagerummet.

SEAT Arona har sin egen personlighed og masser af muligheder for individualisering. Når det gælder lakeringen, er Arona delt i to: Den nederste del af karrosseriet udgør den ene del, og taget samt A- og C-stolperne udgør den andel del. Taget fås i farverne grå, sort, orange eller i samme farve som resten af karrosseriet. Der findes 68 mulige farvekombinationer.
På samme måde som Leon, Ateca og Ibiza fås den nye SEAT Arona i udstyrslinjerne Reference, Style, FR og Xcellence. FR-udstyrsversionen omfatter en undervogn med to forskellige indstillinger og SEAT Drive Profile med fire indstillinger: Normal, Sport, Eco og Individual.

High Console-konceptet gør midterkonsollen mere fremtrædende, og det påvirker sikkerheden og ergonomien, fordi alle elementer er placeret, så føreren næsten ikke behøver at fjerne blikket fra vejen under kørslen. Derudover skiller interiøret sig ud med elegante vandrette proportioner, der understreger og øger bilens visuelle størrelse og går hånd i hånd med et højt sofistikerede niveau hvad angår kvalitetsindtrykket.

Takket være MQB A0 platformen er Arona optimeret på rummelighed uden at gå på kompromis med de dynamiske køreegenskaber. I forhold til den nye SEAT Ibiza er Arona vokset med 99 mm i højden, der skaber mere loftshøjde både foran og bagi – og ikke mindst et større bagagerum med en kapacitet på 400 l. En anden vigtig detalje er sædehynden, som er 52 mm højere og giver to fordele: for det første en højere køreposition med bedre overblik over trafikken og for det andet en markant lettere ind- og udstigning i bilen.

Alle motorerne til den nye SEAT Arona har direkte indsprøjtning, turbolader og automatisk start-stop-system. Arona er tilgængelig med tre forskellige benzinmotorer – alle med aluminiumsblok. Indstigningsmotoren er en 3-cylindret 1,0-liters TSI-motor med 95 hk, og den er kombineret med en 5-trins manuel gearkasse. Den næste i rækken er samme motor, men med 115 hk, og den er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasse. Den tredje motor er den nye 4-cylindrede TSI-motor med 150 hk og aktiv cylinderfrakobling. Den fås eksklusivt til FR-versionen og er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse. Hvad angår dieselmotorer, vil den effektive og driftssikre 1,6-liters TDI-motor kunne fås med 95 hk og kan kombineres med en 5-trins manuel gearkasse eller en 7-trins DSG-gearkasse.

Den nye SEAT Arona forventes at blive lanceret i Danmark i slutningen af 2017.