29. maj 2017 - Applus Bilsyn

Kold april gav rotter i bilerne
Læs 3 tips til at undgå skadedyrsbesøg i bilen.

Skal du alligevel gøre motoren klar til sommerferien, så benyt lejligheden til at forstærke kablerne.
Applus Bilsyn

Rotter, mus og mårer gnaver igennem ledninger, hvis de kommer ind i motoren, forklarer Applus Bilsyn, der ovenpå en kold april har solgt ekstra mange kabelbeskyttelsessprays målrettet skadedyr.

Antallet af skadedyr som mus, rotter og mårer, som lægger en visit forbi en lun bilmotor, skød i vejret i en usædvanlig kold april og maj.

Det vurderer man hos Applus Bilsyn, som i øjeblikket oplever øget salg af kabelbeskyttelse.

Fordobling af spray mod skadedyr
Siden begyndelsen af april er antallet af spraydåser med kabelbeskyttelse, der typisk anvendes mod firbenet invadering, fordoblet til omkring 70 dåser om måneden.

Spray forstærker kabler
- De fleste er ikke i tvivl, hvis de har haft besøg af gnavere. Rotter, mus og mårer efterlader reglen tro en stank af urin og andre efterladenskaber. Det er heller ikke ualmindeligt, at gnaveren ligger død i motoren efter at have fået stød. Den må man i så fald fjerne. Herefter skal motoren vaskes, så lugten fjernes. Vil man forebygge mod skadedyr, der bider i kablerne, skal man anvende vores kabelbeskyttende spray til 99 kr. i vores onlineshop. Ved at spraye kablerne får de en forstærkende, lugtfri hinde udenpå, der gør det sværere at bide igennem, forklarer Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Gnaverne søger især i ly i biler, når det er koldt og vådt. Risikoen for logerende under motorhjelmen størst i landområder.

- Dyrene har brug for varme og tiltrækkes naturligt af en varm motor. I søgen efter føde bider skadedyrene i kablerne, forklarer man hos Applus Bilsyn.

3 tips til at undgå skadedyrsbesøg i bilen

1. Fjern al affald i nærheden af din bil så du ikke ’lægger brødkrummer ud’ og inviterer gnaverne ind i bilen. Mus, rotter og mårer er ikke kræsne. Alt fra æbler, poser, kartonner og papkasser får tænderne til at løbe i vand.

2. Skræm skadedyr med lys og lyd. Du kan sætte lys op i garagen, der tænder automatisk via en sensor, og benytte et ultralydsanlæg. Begge dele stresser dyrene, så de ikke få ro til at indlogere sig på firhjulet hotel.

3. Kontakt kommunen eller en skadedyrsbekæmper hvis uheldet er ude. Har dyrene fået postadresse under din kølerhjelm, bør du overlade opgaven til professionelle. Lægger du selv gift ud, risikerer du, at dyrene dør et sted i motoren, hvor du ikke kan få fat på det. Resultat: Stanken af dødt dyr tager til. Har du rotter, har du pligt til at melde det til kommunen. Mårer er svære at fange, så overlad opgaven til et firma inden for skadedyrsbekæmpelse.