18. januar 2017 - Dacia

Nyt fra Dacia
Kunderne vil have den dyreste Dacia.

Der er kommet nye luftdyser og et helt nyt og mere eksklusivt rat med indbygget betjening af cruise control.
Dacia

Dacia Sandero, Sandero Stepway, Logan og Logan MVC, har fået en overhaling af de større. Og bestselleren Duster kan nu fås med lynhurtig automatgearkasse.

Dermed er Dacia nu både designmæssigt og teknisk opdateret og klar til at fortsætte sin vækst i 2017, hvor det erfaringsmæssigt er de dyreste Dacia, der er mest rift om.

Dacia fortsætter væksten både ude i verden og herhjemme. Samlet er der i Europa solgt mere end en halv million Dacia. Og herhjemme fortsætter Dacia sin vækst. I 2016 blev der således solgt knap 4700 Dacia, hvilket betød en markedsandel på 1.8 procent, mod en markedsandel i 2015 1.4 procent. I år er målet to procent. Samtidig er der nu i alt 45 Dacia forhandlere i Danmark, som langsomt men sikkert er ved at blive dækket godt ind med Dacia udsalgssteder. Og kunderne ved hvad de gerne vil have.

Højdespringeren i modelprogrammet er naturligvis Dacia Duster, der i 2016 blev solgt i 1585 eksemplarer. På 2. pladsen kom Dacia Logan MCV og Dacia Sandero, med henholdsvis 927 og 920 solgte, mens Dacia Lodgy med cirka 690 solgte havde fint fat i segmentet for 7-personers biler.

På varebilsmarkedet er den helt store overraskelsen Dacia Dokker Van, hvis salg blev mere end fordoblet siden 2015. I alt 575 biler er kørt ud i 2016.

Fælles for alle modellerne er, at det kunderne går efter, er de mest veludstyrede versioner. På Duster valgte 64 procent den mest veludstyrede version - Laureate, mens kun to kunder valgte den billigste. Med Duster er det også helt overvejende dieselkunder man har fat i. (72 procent)

Et lignende billede er der når man kigger på de andre modeller. På Sandero valgte 84 procent af alle købere den dyreste variant, og samme mønster er gældende på Logan MCV. Her var det 86 procent, der valgte Laureate versionen.

Med til historien hører naturligvis også, at de dyreste versioner stadig er billige. Eksempelvis er den dyreste version i Logan MCV stationcar Laureate versionen, der blandt andet er udstyret med læderrat, navigation og aircondition. Den koster blot 147.990 kroner.
Og nu kan bilerne fås i helt ny indpakning og med mange nye funktioner

Nyt design inde og ude

Den nye Sandero, Stepway, Logan og Logan MCV, har alle fået nyt eksteriør design. Både foran og bagved ændres lygtesignaturen. Forfra er standard nu LED daytime lys og nye forlygter. Med de nye LED lygter og ny kromgrill, samt nye kofangere, fremstår Dacia fronten bredere og mere robust. For Sandero Stepway gælder endvidere, at kølergrillen er hentet fra Dacia Duster for at understrege modellernes fælles 4X4 look. Alle modellerne har desuden fået nye bag- og forkofanger

Med det nye facelift, har det indvendige også fået en overhaling af de mere grundige, og der er tilføjet adskillige fine elementer.

Medienav systemet er opdateret visuelt, så det fremstår moderne og lækkert – uden det går ud over prisen. Det er nu også muligt at tilkøbe bakkamera og medienav systemet har nu DAB radio som standard. Der er kommet nye luftdyser og et helt nyt og mere eksklusivt rat med indbygget betjening af cruise control. Knapperne til elrude hejs, der før var at finde i midterkonsollen, er nu flyttet ud i dørene, og der er tilføjet langt mere opbevaringsplads, samt et lukket handskerum.

Desuden er central låsning af dørene under kørsel nu standard, ligesom start/stop og hill start assist er det. Desuden kan Sandero Stepway i 1.5 Dci versionen nu fås med den koblingsfri Easy R gearkasse.

Dacia Duster, der blev faceliftet for ikke så lange siden, får endelig tilført en automatgearkasse der giver mening. Nemlig Renaults EDC gearkasse, der kan fås i alle modeller fra Captur, Megane, Kadjar, Talisman og Espace. Så det er efterprøvet og godkendt teknologi.
Denne fås med den 110 hk dieselmotor med 4X2 træk. Med EDC gearkassen har Duster samme forbrug som versionen med manuelt gear – nemlig 22,7 km/l.

Kæmpe opbakning
I Danmark, som i resten af Europa, har Dacia et meget loyalt og passioneret publikum. For eksempel har Dacia Picnic på Egeskov Slot på Fyn, som begyndte i Danmark for tre år siden, fra dag et været et kæmpe tilløbsstykke.

Første år deltog hele 25 procent af alle Dacia ejere på Picnic på Fyn, og i takt med at antallet af Dacia på vejene er steget, er antallet af besøgende til Dacia picnic også steget. Sidste år deltog 3300 mennesker, og i år udvider vi til 3600 inviterede. Det er først – til mølle – princippet der gælder og alle 3600 pladser vil erfaringsmæssigt være ”udsolgt” inden for en uge.