12. januar 2017 - Audi

Nyheder fra Audi
Audi Q8 concept på Detroit Motor Show.

Audi Q8 concept står for prestige og sportslighed og kombinerer SUV-typiske pladsforhold med en coupés emotionelle linjeføring.
Audi

Audi starter det nye år med tre stærke nyheder. På North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit præsenterer Audi konceptbilen Q8 concept, som giver et fingerpeg om en serieproduceret model i 2018. Samtidig er der verdenspremiere på Audi SQ5 TFSI, og desuden præsenteres den nye Audi A5/S5 Cabriolet for første gang for offentligheden.

Audi Q8 concept – en syntese af coupé og SUV

Audi Q8 concept står for prestige og sportslighed og kombinerer SUV-typiske pladsforhold med en coupés emotionelle linjeføring. Med konceptbilen giver Audi samtidig et fingerpeg om det fremtidige designsprog. Mange elementer minder om Audi Ur-quattro fra 1980’erne, herunder den meget lave og samtidig meget brede C-stolpe samt de kraftige, bredere skuldre over hjulene. Til trods for den lave taglinje har konceptbilen rigeligt med plads til fire personer og bagage til en længere køretur.

Lange, spændte linjer giver interiøret en sportslig og samtidig elegant atmosfære. Det nye betjeningskoncept fungerer ved hjælp af store touchscreens suppleret med den nyeste udgave af Audi virtual cockpit og et avanceret head-up-display. Sidstnævnte gør brug af intelligent augmented reality-teknologi, hvor de virtuelle visninger smelter sammen med den virkelige verden. Eksempelvis vises en navigationspil på samme position som en rigtig pil på vejen.

Når det gælder drivlinje og undervogn, anvendes der topmoderne teknologier fra serieproduktionen. Den kraftfulde og samtidig yderst effektive plug-in-hybriddrivlinje i Audi Q8 concept leverer en systemydelse på 449 hk (330 kW) og et drejningsmoment på 700 Nm. Det permanente firehjulstræk quattro overfører alle kræfterne til vejbanen, og luftaffjedring og keramiske bremseskiver fuldender teknikken. Konceptbilen er grundlaget for en serieproduceret model, som Audi lancerer i 2018.

Audi SQ5 TFSI – V6-power og dynamik i topklasse
Med Audi SQ5 TFSI har den mest sportslige variant af den nye Q5-modelrække verdenspremiere på Detroit Motor Show. Den turboladede 3-liters V6-motor yder 354 hk og leverer et drejningsmoment på 500 Nm allerede ved 1.370 omdr./min.

Dermed accelererer topmodellen fra 0 til 100 km/t på 5,4 sek. Det permanente firehjulstræk quattro understøtter de dynamiske køreegenskaber i kombination med den hurtigt skiftende 8-trins tiptronic. Sportsdifferentialet (ekstraudstyr), som fordeler trækkraften aktivt mellem baghjulene, samt den dynamiske styring (ekstraudstyr) med variabel udveksling øger adrætheden yderligere. Begge komponenter er – ligesom motoren, tiptronic og den standardmonterede støddæmperregulering – integreret i køredynamiksystemet Audi drive select. Hermed kan føreren indstille SUV’ens karakteristik i forskellige indstillinger.

Ved hjælp af luftaffjedringen, der fås som ekstraudstyr, kan højdeniveauet også tilpasses til den pågældende kørselssituation. Både udvendigt og indvendigt adskiller Audi SQ5 TFSI sig fra basismodellen med talrige S-specifikke designkendetegn og et udvidet standardudstyr. Hertil hører blandt andet S-sportssæder i læder/Alcantara, LED-forlygter samt 20” støbte aluminiumsfælge i 5-eget dobbelt stjernedesign. Audi SQ5 TFSI lander hos forhandlerne til sommer.

Audi A5/S5 Cabriolet – åben for intensiv køreglæde
Efter Coupé og Sportback fuldender Audi nu A5-familien med den nye A5/S5 Cabriolet, der vises i Detroit for første gang. Dens design har Coupé-modellens slanke linjer, og bagruden er nu placeret lavere og understreger den sportslige fremtoning. Det samme gælder for de korte overhæng og den lange, omsluttende motorhjelm med power dome. Den klassiske stofkaleche har en fremragende aeroakustik og har en ny komfortåbning, hvor et kort træk i kontakten er nok til at åbne eller lukke softtoppen fuldautomatisk med en hastighed på op til 50 km/t.

Den nye A5/S5 Cabriolet har også de nyeste tekniske features ombord, når det gælder opkoblingsmuligheder og førerassistentsystemer. quattro-firehjulstrækket giver Cabriolet-modellen optimalt vejgreb og dynamiske køreegenskaber. Adaptive støddæmpere fås som ekstraudstyr og kan tilpasses til en sportslig eller komfortabel kørestil med et tryk på knappen i køredynamiksystemet Audi drive select. De nye motorer yder mellem 190 hk i 2.0 TDI og 2.0 TFSI og op til 354 hk i 3.0 TFSI-motoren i Audi S5. A5 Cabriolet lanceres til foråret.