5. december 2016 - Autocom.dk

Slip for besværet
Spar besværet og sælg bilen på en online auktion.

Caroline Andreasen fra Taulov solgte sin bil online. Hun havde sat en mindstepris på 80.000 kroner, men den blev budt op i 90.000 kroner på Autocom.dk.
Autocom.dk

Caroline Andreasen fra Fredericia solgte sin Hyundai i20 for 87.600 kroner på Autocom.dk. Det var nemt og gav mere end forventet.

Siden starten af 2000 har man kunnet sælge biler på en online bilauktion her i Danmark - på Autocom.dk. Konceptet har siden spredt sig over hele verden under navnet Autorola. Men hvad er det, der gør, at titusindvis af biler hvert år nu formidles på en danskudviklet auktionsplatform og opnår topkarakteren 8,5 ud af 10 på Trustpilot? Det dykker vi ned i her.

Fik 7.000 kr. mere end ventet
Først og fremmest er der det utroligt simple i ideen.
- Før i tiden skulle du rundt til en stribe forhandlere for at få en pris på din bil. Og prisen afhang ofte af, om du købte en ny i stedet. På en online auktion får flere tusinde forhandlere fra hele landet mulighed for at byde på din bil, og du får den rigtige markedspris, forklarer direktør Thomas Friis Pedersen fra Autocom.

 Det ved Caroline Andreasen fra Taulov ved Fredericia alt om. Hun er en af de tilfredse brugere af Autocoms online bilauktion:
- Jeg skulle have solgt en tre år gammel Hyundai i20, der havde kørt 45.000 km. Vi beskrev den i Autocoms system, der kom ud med en anbefalet mindstepris på 80.000 kr. Min mand, der er mekaniker, hjalp mig med at beskrive bilen.

- Da der så blev budt på bilen, endte den helt oppe i 90.000 kroner! Det var jo utroligt. Der var så nogle ridser, jeg havde overset, så det endte med, at køberen gav 87.600 kroner. Men det var jeg fuldt ud tilfreds med, fortæller Caroline Andreasen.
- Det gik simpelthen som smurt, og jeg er meget tilfreds, slutter hun.

Sådan gør du
Når du ønsker at sælge din bil som Caroline, fotograferer du den fra alle mulige og umulige vinkler, udvendigt og indvendigt, noterer de småfejl, den nu måtte have og opretter så en profil på Autocom.dk. Det er nemt og gratis. Herefter uploader du billederne, beskriver bilen og får derefter et forslag til en mindstepris. Bliver du i tvivl om noget undervejs, har Autocom et hold af kompetente fagfolk, du kan ringe til i dagtimerne.

- Og det er noget, vi opfordrer til, hvis man er i tvivl om et eller andet. Vi sidder her for det samme, og vort team klar til at svare på, hvorfor forslaget til mindstepris er, som det er, om billederne og beskrivelsen er god nok, om vinterdækkene skal nævnes og så videre og så videre. Det er en service, folk virkelig er glade for, og den er gratis, påpeger teamleder Peter Boesen fra Autocom.
Autocom tilbyder også Totalservice, hvilket betyder, at en fagmand kommer ud og fotograferer og beskriver bilen.

Solgt på 24 timer
Konceptet bag Autocom er nemlig solgt eller gratis. Først når bilen er solgt til en mindstepris, du har accepteret, skal du betale et mindre gebyr for salget. Og hvordan foregår det så?
Jo, når din bil er lagt ind i systemet, og du har sat din mindstepris, sættes den på en auktion, der typisk starter om formiddagen på en hverdag. Herefter kan de tilmeldte bilforhandlere byde på den i 24 timer. Du kan løbende følge slagets gang på din computer. Det er faktisk ret nervepirrende. Hvis den når mindsteprisen, skal du aflevere bilen til sælgeren, når han kommer med pengene for at hente den. Derefter skal du betale gebyr til Autocom.
Hvis den lander under mindsteprisen, er den ikke solgt. Og du betaler ikke gebyr.

Hvis prisen lander lige under mindsteprisen, vil Autocom forsøge at mægle mellem dig og den højestbydende. Måske skal I begge blot give afkald på en tusse eller tre for at få handelen i hus. Så er det måske dumt ikke at prøve.

Sælges den ikke på auktionen, går bilen på såkaldt Udvidet auktion på Autocoms hjemmeside. Her kan private også byde på den. Her kan det i øvrigt godt betale sig at snuse lidt rundt, hvis du er ude efter en god brugtbil.
Adressen er http://autocom.dk/consumer/expcatalog.do
 
5 gode råd om bilsalg:
•    Tag gerne på turné til to-tre bilforhandlere for at få en prisfornemmelse i ren handel
•    Tjek værdien af din bil på bilpriser.dk
•    Gør bilen ren, indvendigt og udvendigt
•    Noter dens stand, fejl og mangler, husk hundehår og rygning
•    Sæt bilen til salg på Autocom.dk