4. november 2016 - FDM

Gode råd til bilkøbet
Sådan får du en månedsløn i rabat på bilen.

Der er masser af rabat at få på nye biler, viser gennemgang, FDM har lavet, som viser, hvor mange tusind kroner, man faktisk kan spare på sin nye bil. (Foto: FDM)
FDM

Selv med en beskeden indsats er der mange tusinde kroner at hente i rabat, når danskerne køber ny bil, viser gennemgang FDM har lavet af 200 bilhandler.
 
Forhandlernes prisskilte på nye biler er i bedste fald vejledende i forhold til, hvad bilerne oftest handles til. Det viser en gennemgang, FDM har foretaget af 200 slutsedler, og som dokumenterer, hvor meget man kan få i rabat på forskellige bilmodeller.

Gennemgangen viser, at en rabat på 10 procent mere er reglen end undtagelsen, og at man på visse biler kan få helt op mod 19 procent i rabat afhængig af model og mængden af ekstraudstyr.

”Man skal aldrig købe en bil til fuld pris, hvilket vores undersøgelse understreger endnu en gang. Faktisk kan man med selv en beskeden indsats forhandle sig til en god rabat, og er man flittig, kan man få, hvad der svarer til en månedsløn i rabat,” siger forbrugerøkonom i FDM, Allan Skytte Christensen, der står bag undersøgelsen.

Ifølge ham er det i dag ikke nødvendigvis bilen, forhandleren tjener mest på, men alt det omkring som finansiering, ekstraudstyr og serviceaftale, der også kan indgå i bilhandlen. Jo flere ting forhandleren kan tjene penge på ved handlen, jo mere kan han give i rabat.

”Forhandleren har et beløb, han skal tjene på bilhandlen. Derfor bør man fra starten også lægge åbent frem, hvad man er i markedet efter, så forhandleren ved, hvad han har at arbejde med og dermed også, hvordan han kan give køber den størst mulige rabat. Det kan være ved at tjene mindre på bilen, men mere på eksempelvis finansiering eller eftermonteret udstyr som anhængertræk,” siger Allan Skytte Christensen.

Det bedste forspring, man kan give sig selv, er dog ved hjemmefra at have undersøgt, hvad bilen, finansieringen, serviceaftaler, ekstraudstyr og forsikring koster. Især finansieringen bør man på forhånd indhente flere tilbud på. Det er langt fra sikkert, at forhandlerens tilbud er bedst. Heller ikke selvom han lokker med rabat.