20. oktober 2016 - Mercedes

Mercedes-Benz EQ
Mercedes-Benz viser næste generation af mobilitet.

Designet er et mix af en SUV-model med de dynamiske karaktertræk fra en coupé krydret med shooting brake-elementer.
Mercedes-Benz

Med ”Generation EQ” viser Mercedes-Benz, hvordan elektriske biler snart kan rykke ud i overhalingsbanen. Konceptbilen, som ser ud som en sporty SUV med coupé-former, giver et smugkig ind i næste generation af batteridrevne køretøjer.

Det dynamiske eksteriør leder straks tankerne hen på den kraftfulde, elektriske drivline. To elektriske motorer leverer tilsammen et output på 300 kW, mens det permanente firhjulstræk garanterer køredynamik fra øverste skuffe. Med en rækkevidde på op til 500 km og Mercedes’ vanlige standarder inden for sikkerhed, komfort, funktionalitet og connectivity møder ”Generation EQ” de nye krav til moderne, holdbar mobilitet.

Platform for alle modeller
Den nye generation af elektriske biler vil være baseret på en platform designet specifikt til batteridrevne modeller. Platformen er skalérbar i alle aspekter på tværs af modeller. På denne måde er konceptet optimeret til at imødekomme kravene til en fremtidsorienteret, batteridreven portefølje af biler. Det betyder, at platformen både passer til biltyper som SUV, sedan, coupé, cabriolet og andre.

Electro-look
Designet er et mix af en SUV-model med de dynamiske karaktertræk fra en coupé krydret med shooting brake-elementer. Kameraer erstatter klassiske vindspejle, og sammen med de manglende dørhåndtag forstærkes den udstrakte, dynamiske silhuet, som får bilen til at fremstå som en helhed samtidig med, at vindmodstanden reduceres.

Den mørke grill med lys-detaljer markerer signaturen for elektriske biler fra Mercedes. Stjernen lyses op af hvidt lys, mens det blålige skær skaber en nyfortolkning af den klassiske Mercedes-grill.

På indersiden kan føreren betjene bilen via det touch-baserede instrumentbræt, som er asymmetrisk tilpasset føreren. En 24 tommer stor skærm viser al relevant information såsom hastighed, rækkevidde, køredata eller navigation. Føreren vælger selv, hvordan skærmen skal sættes op, og hvilke informationer den skal indeholde.

EQ betegner foruden de elektriskdrevne biler også andre produkter i økosystemet. Batteribokse til væggen og lade-services til lagring af energi i hjemmet indgår også. Mercedes vil markedsføre produkterne under navnet EQ, som står for ”Electric Intelligence”.