30. august 2016 - Hyundai

Familiebil til topkarakter
Hyundai fejlfri efter berygtet 100.000 km langtidstest.

Efter at have kørt 100.000 km var testholdets eneste kritik, at bilens ene nummerplade-pære var brændt ud undervejs. En udskiftet pære til syv kroner løste dog fejlen.
Hyundai

Alles in ordnung. Sådan lyder dommen over Hyundai i30 efter en gennemgribende langtidstest hos det anerkendte tyske bilmagasin, AutoBild, hvor både holdbarhed, driftsikkerhed og ikke mindst design er i højsædet.

De fleste bilkøbere stiller sig selv mange spørgsmål, når der skal købes ny bil: Mærke, model, pris, udstyr, farve, køreegenskaber – og ikke mindst holdbarhed og driftssikkerhed. Langt de fleste spørgsmål er relativt enkle at få svar på, men holdbarheden og driftssikkerheden er ikke noget, man lige kan efterprøve.

Der er heldigvis hjælp at hente hos det tyske bilmagasin AutoBild, der går kritisk til værks, når magasinets testhold hvert år langtidstester markedets nye bilmodeller.

Hos bilproducenterne stiger pulsen ofte en smule, når AutoBilds kritiske testhold kaster opmærksomheden på en af fabrikkens biler. Den seneste bil, der har haft fornøjelsen af at blive skilt totalt ad efter 100.000 kilometers kørsel på de europæiske veje, er Hyundai i30. Og bilmodellen får tilmed masser af tyske roser for pålidelighed, holdbarhed og driftsikkerhed som ”den bedste bil i sin klasse til dato”.

Efter at have kørt 100.000 km var testholdets eneste kritik, at bilens ene nummerplade-pære var brændt ud undervejs. En udskiftet pære til syv kroner var dog alt, hvad der skulle til.

Kvalitetssikker køreglæde
AutoBild er ikke alene om at bemærke, at Hyundai i30 er skruet godt sammen. På Hyundais Facebook-side får modellen mange rosende ord med på vejen. Anerkendelser som ”der er aldrig nogen problemer med min i30”, ”fed bil og god service” og ”den kører super godt”, er blot nogle af de roser, modellen får fra tilfredse kunder, efter at Hyundai delte nyheden om AutoBilds test på Facebook.

”Den pletfrie, tyske testrapport understreger, hvorfor vi – som eneste bilmærker – kan yde fem års garanti helt uden kilometerbegrænsning. Alle erfaringer og tests viser ganske enkelt, at vores biler generelt er nogle af de mest fejlfrie på markedet, og det har også været med til at gøre i30 til en af de 10 mest solgte biler i sin klasse i Europa. Vi tilbyder 5 års garanti, hvor mange andre kun giver 2 år, fordi vi ved, at vores biler er nogle af de mest fejlfrie, og derfor leverer en meget høj driftsikkerhed,” siger Annegrethe Skovby, pressechef, Hyundai Danmark.

Når bedst bliver endnu bedre
Den nuværende Hyundai i30, som AutoBild testede, bliver efter nytår erstattet af en ny model, som naturligvis bygger videre på den nuværende, succesrige model. Den nye i30 præsenteres for offentligheden på Paris Motor Show til september.