18. august 2016 - FDM

Kan kendte køre racerløb?
Kan skuespilleren give rapperen baghjul?

De 10 kendte skal køre en specialbygget VW Scirocco med 240 hestekræfter (Foto: FDM).
FDM

Kan kendte køre racerløb? Det vil vise sig, når 10 kendte danskere sidst i august kæmper mod hinanden i specialbyggede racerbiler på Danmarks største motorsportsanlæg.

Kan TV-værten klæde kjoledesigneren af, og kan fodboldspilleren køre lige så hurtigt, som han dribler og slå politikeren på målstregen? Søndag 28. august skal 10 danske kendte med en racerkører i maven, som en del af Danmarks bedste motorsportsserie, dyste om, hvem der bedst på fire hjul.

”Det bliver en anderledes raceroplevelse for publikum, når vi skifter de professionelle racerkørere ud med kendte. De har forskellige baggrunde og vidt forskellige udgangspunkter for at køre motorløb, så de skal bevise, at også almindelige bilister kan køre en racerbil, hvis de har evnerne og overblikket,” siger Jesper Carlsen, direktør for FDM-DTC.

De kendte danner makkerpar med en professionel DTC-racerkører. Sammen skal de forsøge at tage sejren i den specialbyggede racerbil med 240 hestekræfter. Kendisserne starter bag rattet og kører de første 10 minutter, og overlader herefter førersædet til DTC-kørerne, som skal bringe bilerne resten af vejen i mål.

”Vi forventer tårnhøj fart og masser af intensitet. Det stiller virkelig høje krav til deltagerne i løbet. De skal naturligvis være gode til at køre bil, men de skal også have et stort overblik, og så skal de have mod på at konkurrere,” siger Jesper Carlsen.

Løbet køres søndag 28. august klokken 14 på FDM Jyllandsringen i Silkeborg lige inden finaleløbet i MASCOT DTC. Billetter til åbningsløbet gælder også til VIP-løbet.

Følgende kendte skal prøve kræfter med livet som racerkører:
- David Owe, skuespiller
- Felix Smith, TV-vært
- Jesper Høvring, designer
- Jøden, rapper
- Mads Christensen, foredragsholder
- Uffe Holm, komiker
- Pharfar, musiker
- Stig Tøfting, tidligere landsholdsspiller
- Steen Vindum, borgmester i Silkeborg kommune
- Thomas Uhrskov, TV-vært