11. februar 2016 - Applus Bilsyn

625.000 på vinterbilferie
Tjek trafikreglerne før afgang og undgå bøde.

Er du blandt de over 600.000 danskere, der selv tager bilen på vinterferie, så hold øje med trafikreglerne i de lande, du kører igennem.
Applus Bilsyn

Danskere, der skal på bilferie i de kommende uger, skal holde øje med udlandets forskellige love om bl.a. vinterdæk, ekstraudstyr og vejafgifter. Husk miljømærke til Tyskland og få 20 procent rabat.

Hver tredje danske bilist, eller ca. 850.000 danskere, tager på kør-selv-ferie i de næste uger. Heraf drager mere end 625.000 - samt for de flestes vedkommende også deres familie - afsted til udlandet.

Det fremgår af en undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 2.589 bilister om deres vinterferieplaner i år. De mest populære kør-selv-destinationer i udlandet er henholdsvis Sverige, Norge, Østrig, Tyskland og Italien.

Læs trafikreglerne før afrejse
Og kører man i egen bil, så bør man, ud over varmt tøj i kufferten, også huske trafikreglerne for de forskellige rejselande undervejs, lyder rådet hos Applus Bilsyn. På den måde undgår man ubehagelige overraskelser som f.eks. bøder på turen.

‟Modsat i Danmark er vinterdæk lovpligtige i vintervejr i bl.a. Sverige, Norge, Østrig og Tyskland. For Tyskland gælder, at skulle man ende i en trafikulykke uden vinterdæk, så risikerer man at blive dømt medskyldig. Samtidig skal folk, der rejser til Tyskland, naturligvis også være opmærksomme på kravene om miljøzonemærkater i mere end 70 større tyske byområder. Biler uden mærkat, der standses eller fanges i fotofælder, får en bøde på 100 euro. I februar måned giver vi 20 procent rabat på det grønne miljømærke til Tyskland i vores synshaller og på Applusbilsyn.dk,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Husk ekstraudstyr og bompenge
Ifølge hjemmesiden Forbrugereuropa.dk stiller flere lande desuden krav om udstyr til vinterkørsel, bl.a. frostsikker sprinklervæske, snekæder eller om at medbringe snerydningsudstyr.

Herudover kan det komme bag på flere, at danske bilister i f.eks. Norge, Schweiz, Frankrig og Østrig mange steder skal betale vej-, bro- eller tunnelafgifter undervejs. I nogle lande skal bilisterne registrere bilen inden afrejsen, mens de i andre lande betaler via et betalingsanlæg på vejene. En tredje mulighed er at købe en vignette.

Fakta: Her tager kør-selv-danskere på vinterferie

1. Danmark 9 procent
2. Sverige 7 procent
3. Norge 6 procent
4. Østrig 5 procent
5. Tyskland 4 procent
I alt kører 32 procent af de danske bilister selv på vinterferie.
Kilde: Applus Bilsyn, undersøgelse blandt 2.589 bilister

Fakta: Disse vinterferielande kan inddrive trafikbøder i Danmark

Gennem de danske myndigheder kan bl.a. disse lande pt. inddrive trafikbøder: Finland, Frankrig, Holland, Luxembourg, Norge, Polen, Slovenien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.
Kilde: Forbrugereuropa.dk

Fakta: 20 procents rabat på miljømærke til Tyskland!

Mere end 70 tyske byområder kræver et grønt miljøzonemærke (Umweltplakette) på bilen. Mærket bliver forsynet med bilens indregistreringsnummer og er gyldige i hele bilens levetid. Køb nu og spar 20 procent. Normalpris 165 kr. Læs mere på Applusbilsyn.dk.